Ghiduri clinice în chirurgia plastică şi reconstructivă

Forum Chirurgie Plastică.ro

 • 14 noiembrie 2020
 • Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România
 • Începând de la 150 lei
 • 11 puncte EMC
Eveniment incheiat.

Descrierea evenimentului

Doar persoanele care au achitat taxa de inscriere si s-au inregistrat vor primi certificatul de participare.

De asemenea, mentionam ca participarea la Forum este contorizată, pentru acordarea corectă a creditelor EMC.

   

ACCES - PLATFORMA

 • Accesul la conferinţă se face cu cel puţin 5 minute înainte de a începe

 • Va rugam sa folositi butonul “Participă şi tu” pentru a vă înregistra (necesar pentru a vă elibera certificatul de participare)

 • După începerea sesiunii, dacă nu apare imaginea, vă rugăm să daţi “refresh”/ “reload” paginii (click pe bară pe semnul ↺ sau tastaţi simultan “SHIFT şi F5”)

 • Prezentarea se lansează în imagine format mic pe centrul ecranului, dar aveţi posibilitatea de a trece pe ecran complet mutând cursorul mouse-ului in colţul din dreapta jos şi selectând pătratul mic din capăt

 • Tot acolo aveţi şi opţiunea de reglaj sunet şi rezoluţie imagine (alegeţi “Automat” dacă nu sunteţi sigur de viteza internetului). Cu cât este mai mare rezoluţia aleasă, cu atât mai mare trebuie să fie viteza de conexiune. Dacă aveţi o conexiune foarte slabă, puteţi pune pe pauză prezentarea pentru cca 30 de secunde, după care reluaţi şi vizionaţi fără sincope până la finalul sesiunii.

 • În sesiunile de pe platforma, participanţii nu au acces cu microfon, aşa că vă rugăm să adresaţi întrebările dvs în secţiunea Q&A. Pentru acces din ecran complet, daţi click pe tasta “ESC” din stânga sus, ulterior adresării întrebării putând reveni în formatul ecran complet ( Full screen) din meniul menţionat anterior

 • Certificatul de participare îl veţi găsi in sectiunea "Evenimentele mele" in termen de 30 zile de la terminarea evenimentului.

Eveniment organizat în parteneriat cu:

eveniment-organizat-ch-plastic
 
 

EVENIMENT CREDITAT 11 EMC

 

Schimbul de informaţie medicală între profesioniştii din domeniul sănătăţii rămâne în continuare de mare interes, indiferent de contexul în care ne aflăm.

Pentru a fi în continuare alături de medicii chirurgi din întreaga ţară, MedicHub transferă Forum Chirurgie Plastică.ro în mediul online.


Taxele de participare:

- 150 lei medici rezidenti;
- 300 lei medici specialişti

Medicii rezidenţi beneficiază de taxă redusă 50% pentru participarea la Forum!


Modalităţi de plată

Pentru a efectua plata taxei de participare sunt disponibile metode de plată variate:

 • plata online cu cardul
 • plata prin ordin de plata


Dovada plăţii prin ordin de plată sau mandat postal se trimite pe adresa de e-mail confirmariplata@medichub.ro. Puteti utiliza această adresă de email şi în cazul în care aveti nevoie de informaţii suplimentare referitoare la Forum Chirurgie Plastică.ro.

Pentru a efectua plata prin ordin de plată sau mandat poştal, puteţi folosi următoarele coordonate:

MEDICHUB MEDIA, S.R.L.

Green Gate, Bd. Tudor Vladimirescu, nr. 22, et. 11, sector 5, cod poştal 050883, Bucureşti, CUI RO 16136719, J40/2001/2004
Cont RON IBAN: RO 73 RNCB 0617 1405 9512 0003 - BCR, sucursala 13 septembrie

Menţionăm faptul că înscrierea la acest eveniment FĂRĂ participarea online NU este suficientă pentru primirea certificatului de participare.

Va asteptam cu drag la Forum Chirurgie Plastică.ro,
Echipa MedicHub

Cuvântul coordonatorului

Imagine de profil

Conf. univ. dr.

Radu Jecan

Dragi colegi,

membri ai Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din România sau,

ai comunităţii chirurgilor plasticieni din România

 

            A fost o reală plăcere să vă avem alături la a Doua Ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO, desfăşurat în Noiembrie 2019, care a fost un real succes în ceea ce priveşte calitatea ştiinţifică şi numărul de participanţi. Ne dorim astfel, ca Forumul Chirurgie Plastică.ro să devină o prezenţă permanentă în calendarul manifestărilor ştiinţifice medicale ale specialităţii noastre. Ne revine placuta misiune să anunţăm data, tema şi locatia Ediţiei a Treia a Forumului Chirurgie Plastică.ro, între 13-14 Noiembrie 2021. Manifestarea se va organiza, ca de obicei,  sub patronajul ştiinţific al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România, al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Din păcate, condiţiile epidemiologice actuale ne impun adoptarea unei formule de conferinţă on-line, cu participare virtuală, dar suntem convinşi că nivelul ştiinţific va compensa aceasta formulă, care nu permite să ne întâlnim personal. 

Colaborarea cu partenerii organizatorici a fost foarte bună, astfel încât, în aceaşi echipă, ne dorim să avem o manifestare de sine stătătoare, cu caracter relaxat, colegial şi interdisciplinar care să permită schimbul de idei şi cunoaştere medicală. Ne propunem să ne consolidam prezenţa în calendarul activităţilor de educaţie ştiinţifică medicală din România. Titlul generic sub care se va desfăşura evenimentul este cel de Ghiduri Clinice în chirurgia plastică. Acesta permite, în continuare abordarea unor teme diferite în fiecare an, centrându-ne în special pe discuţia şi abordarea ştiinţifică a unor subiecte controversate sau insuficient elucidate din cadrul sau în  sfera de aplicabilitate  a specialităţii noastre.  

            Tema Forumului Chirurgie Plastică.RO din 2020 este Ghiduri Clinice în chirurgia plastică şi se va desfăşura pe o platformă online bazată în Bucureşti. Într-un sondaj de opinie, trimis în urmă cu câteva luni, la care au răspuns peste 140 de persoane, necesitatea elaborării şi publicării unor ghiduri de practică medicală a întrunit o aderenţă de 100%.   Discutăm despre un domeniu vast, care va aduce în prim plan conceptele noi care tind să îşi facă apariţia pe scena chirurgiei plastice. Medicina Bazată pe Dovezi (Evidence-based Medicine – EBM), reprezintă o abordare a practicii medicale care utilizează expertiza clinică, obiectivele pacienţilor şi cele mai bune dovezi ştiinţifice existente. Ghidurile de practică clinică medicală au devenit o componentă fundamentală a practicii curente, ele incluzând recomandări de practică bazate pe dovezile ştiinţifice existente. evaluate din punct de vedere al calităţii conţinutului. Ghidurile de practică clinică medicală oferă personalului medical recomandări cu privire la optimizarea îngrijirii pacienţilor, pe baza trecerii sistematice în revistă a dovezilor existente şi pe o apreciere a beneficiilor şi riscurilor metodelor alternative de îngrijire. Manifestarea urmăreşte definirea unei metodologii de lucru, a unui termen de execuţie şi implementare, selecţia unor teme de interes pentru specialitate şi pacienţi şi instituirea unor grupuri de lucru. Specialitatea de chirurgie plastică şi reconstructivă are nevoie de definirea unor teme de real interes şi elaborarea unor ghiduri de practică medicală adecvate. Obiectivul principal al manifestării este cel de a fi punctul de plecare pentru elaborarea, într-un interval de timp raţional de 1-2 ani, a unor asemenea ghiduri de practică medicală. Vă invitam la o participare consistentă, de excepţie, care va jalona timp de două zile problemele “fierbinţi” ale chirurgiei plastice, estetice şi microchirurgiei reconstructive. A fost un an greu, cu numeroase probleme şi schimbări impuse de epidemia actuală.

            Cu acest prilej, dorim să dezbatem în plan real şi să împărtăşim experienţele profesionale care ne leagă zilnic, prin prisma valoroasei experienţe personale.

            A treia ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO este organizată de către Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România şi Departamentul de Învăţământ Clinic 11,  Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă,  din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu MedicHub.

            Invităm medicii şi cercetătorii cu preocupări ştiinţifice  din domeniu menţionat, să ne susţină iniţiativa, prin participarea la cea de a treia ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO, în special în partea de dezbatere şi Q&A a sesiunilor şi prin implicarea în grupurile de lucru care se vor forma ulterior manifestării. Invitaţia este deschisă către participanţi, pentru a se implica activ în această ediţie a Forumului. Manifestarea va fi creditată cu puncte de Educaţie Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din Bucureşti.

 

Cu salutări colegiale,


Conf. Dr. Cristian Radu Jecan, Preşedinte ACPR

Prof. Dr. Alexandru V Georgescu, Preşedinte Ales ACPR

Acad. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, Fost Preşedinte ACP

Standard

Media

Programul evenimentului

 • 13 noiembrie 2020
 • 14 noiembrie 2020

Vineri

14:00 – 14:05

Cuvânt Introductiv - Presedinte ACPR, Cristian Radu Jecan

14:05 – 14:10

Cuvânt Introductiv - Presedinte Ales ACPR, Alexandru Valentin Georgescu

14:10-14:15

Cuvânt Introductiv - Fost Presedinte ACPR, Dan Mircea Enescu

14:15-14:30

Rolul ghidurilor terapeutice în practica medicală a specialităţii. Metodologie de lucru. Stadiul actual în România. Motivaţia introducerii ghidurilor în practica curentă. Cristian Radu Jecan

14:30 – 15:00

Antibioterapia profilactică şi terapeutică în chirurgia plastică
Moderatori – Cristian Radu Jecan, Laura Răducu  
 1. Antibioterapia profilactică in chirurgia plastica - Mihai Mehedinţu  
 2. Antibioterapia terapeutică în chirurgia plastică - Laura Răducu

15:00 – 15:30

Profilaxia trombozei venoase profunde in chirurgia plastica
Moderatori – Ruxandra Diana Sinescu-Băltăţeanu, Cristian Sorin Hariga, Marius Ciurea
 1. Profilaxia trombozei venoase profunde - Mădălina Olivia Radu Adamesteanu, Cristian Sorin Hariga.
 2. Profilaxia anastomozelor - Cristian Sorin Hariga si Ruxandra Diana Sinescu-Baltateanu.   

15:30 – 16:00

Tratamentul durerii în chirurgia plastică – Cristian Sorin Hariga, Mihai Mehedinţu

16:00 – 16:15

PAUZĂ

16:15 – 16:45

Invited Speaker (Italia) - iBAG experience: the largest evidence on prepectoral breast reconstruction – Pier Camillo Parodi

16:45-17:05

Anestezia în chirurgia plastică – Carmen Giuglea

17:05 – 19:40

Arsurile Dan Mircea Enescu, Sorin Viorel Parasca, Marius Ciurea, Zorin Crainiceanu
 1. Asistenţa arsurilor în urgenţă - Managementul prespitalicesc şi în urgenţă al arsurilor
 2. Tratamentul general al arsurilor în faza acută (primele 72 de ore – etapa şocului postcombustional)
 3. Tratamentul chirurgical al arsurilor
 4. Reabilitarea funcţională a pacientului ars
 5. Tratamentul sechelelor postcombustionale – procedee chirurgicale
 6. Tehnica MEEK - Pance Taskov, Zorin Crainiceanu Z, Tiberiu Bratu 

Sâmbătă

9:00 – 9:30

Infecţiile acute extensive Sorin Viorel Parasca, Ana Maria Oproiu

9:30 – 11:00

Traumatismele membrului superior/membrul inferior

Moderatori - Alexandru V Georgescu, Teodor Stamate, Alexandru Nistor, Dorin Dorobantu, Zorin Crăiniceanu.  

 1. Ghid terapeutic - Atitudinea în urgenţă in traumatismele membrului superior – Alexandru Valentin Georgescu
 2. Ghid clinic în acoperirea tegumentelor şi defectelor tisulare –la nivelul membrului superior - Dorin Dorobanţu   
 3. Ghid clinic de reconstrucţie în defecte tisulare după traumatisme complexe de membru superior - Zorin Crăiniceanu, Mihaela Mastacaneanu, Vlad Boloanca
 4. Ghid de diagnostic pentru leziunile plexului brachial - Teodor Stamate
 5. Ghid clinic in acoperirea defectelor tegumentare si de parti moi la nivelul membrului inferior – Alexandru Nistor        

11:00-11:15

PAUZĂ

11:15 – 12:00

Invited Speakers
 1. 11:15-11:35 - Immediate breast reconstruction in COVID-19 pandemic - Marzia Salgarello (Italia)
 2. 11:35 – 11;55 - LightWeight polyurethane covered implants - The best of two worlds – Mario Mendahna (Portugalia)
 3. 11:55 – 12:00 - Q&A

12:00 – 13:00

Patologia sânului

Moderatori – Toma T Mugea, Tiberiu Bratu, Marius Ciurea, Zorin Crăiniceanu, Florin Bodog

 1. Augmentarea mamară cu implante – Toma T. Mugea, F Bodog
 2. Reducţia mamară şi liftingul mamar – Toma T Mugea, Tiberiu Bratu

13:00 – 14:00

Reconstructia de sân – Cristian Radu Jecan, Zorin Crăiniceanu, Lucian Fodor, Dragos Zamfirescu, Marious Ciurea
 1. Ghid clinic de reconstrucţie mamară cu expandor/ implant - Tiberiu Bratu, Daciana Grujic, Zorin Crăiniceanu
 2. Reconstrucţia autologă – Dragos Zamfirescu, Lucian Fodor, Cristian Radu Jecan

14:00 – 15:00

Tumorile cutanate maligne
Moderatori – Ruxandra Diana Sinescu-Băltăţeanu, Laura Răducu, Ana Maria Oproiu, Marius Ciurea, Cristina Nicoleta Marina
 1. Carcinom bazocelular - Laura Răducu
 2. Carcinom scuamos – Cristina Nicoleta Marina
 3. Tumori cutanate rare – Corina Ştefan, Oana Barcari
 4. Melanomul malign – Ruxandra Diana Sinescu-Băltăţeanu

15:00 – 15:15

Concluzii. Inchiderea Forumului.