Ghiduri clinice în chirurgia plastică şi reconstructivă

Forum Chirurgie Plastică.ro

  • 13 - 14 noiembrie 2020
  • Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România
  • Începând de la 75 lei


Descrierea evenimentului

Eveniment organizat în parteneriat cu:

eveniment-organizat-ch-plastic


Schimbul de informaţie medicală între profesioniştii din domeniul sănătăţii rămâne în continuare de mare interes, indiferent de contexul în care ne aflăm.

Pentru a fi în continuare alături de medicii chirurgi din întreaga ţară, MedicHub transferă Forum Chirurgie Plastică.ro în mediul online.


Taxele de participare:

- 150 lei redusă până la 2 Noiembrie
- 300 începând din 3 Noiembrie, inclusiv în data evenimentului

Medicii rezidenţi beneficiază de taxă redusă 50% pentru participarea la Forum!


Modalităţi de plată

Pentru a efectua plata taxei de participare sunt disponibile metode de plată variate:

  • plata online cu cardul
  • plata prin ordin de plata

Pentru înregistrarea la eveniment şi informaţii despre metodele de efectuare a plăţii vă invităm să accesaţi butonul Înregistreaza-te de mai jos.
 


Dovada plăţii prin ordin de plată sau mandat postal se trimite pe adresa de e-mail confirmariplata@medichub.ro. Puteti utiliza această adresă de email şi în cazul în care aveti nevoie de informaţii suplimentare referitoare la Forum Chirurgie Plastică.ro.

Pentru a efectua plata prin ordin de plată sau mandat poştal, puteţi folosi următoarele coordonate:

MEDICHUB MEDIA, S.R.L.

Green Gate, Bd. Tudor Vladimirescu, nr. 22, et. 11, sector 5, cod poştal 050883, Bucureşti, CUI RO 16136719, J40/2001/2004
Cont RON IBAN: RO 73 RNCB 0617 1405 9512 0003 - BCR, sucursala 13 septembrie

Menţionăm faptul că înscrierea la acest eveniment FĂRĂ participarea online NU este suficientă pentru primirea certificatului de participare.

Va asteptam cu drag la Forum Chirurgie Plastică.ro,
Echipa MedicHub

Cuvântul coordonatorului

Imagine de profil

Conf. univ. dr.

Radu Jecan

Dragi colegi,

membri ai Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din România sau,

ai comunităţii chirurgilor plasticieni din România

 

            A fost o reală plăcere să vă avem alături la a Doua Ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO, desfăşurat în Noiembrie 2019, care a fost un real succes în ceea ce priveşte calitatea ştiinţifică şi numărul de participanţi. Ne dorim astfel, ca Forumul Chirurgie Plastică.ro să devină o prezenţă permanentă în calendarul manifestărilor ştiinţifice medicale ale specialităţii noastre. Ne revine placuta misiune să anunţăm data, tema şi locatia Ediţiei a Treia a Forumului Chirurgie Plastică.ro, între 13-14 Noiembrie 2021. Manifestarea se va organiza, ca de obicei,  sub patronajul ştiinţific al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România, al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti şi al Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Din păcate, condiţiile epidemiologice actuale ne impun adoptarea unei formule de conferinţă on-line, cu participare virtuală, dar suntem convinşi că nivelul ştiinţific va compensa aceasta formulă, care nu permite să ne întâlnim personal. 

Colaborarea cu partenerii organizatorici a fost foarte bună, astfel încât, în aceaşi echipă, ne dorim să avem o manifestare de sine stătătoare, cu caracter relaxat, colegial şi interdisciplinar care să permită schimbul de idei şi cunoaştere medicală. Ne propunem să ne consolidam prezenţa în calendarul activităţilor de educaţie ştiinţifică medicală din România. Titlul generic sub care se va desfăşura evenimentul este cel de Ghiduri Clinice în chirurgia plastică. Acesta permite, în continuare abordarea unor teme diferite în fiecare an, centrându-ne în special pe discuţia şi abordarea ştiinţifică a unor subiecte controversate sau insuficient elucidate din cadrul sau în  sfera de aplicabilitate  a specialităţii noastre.  

            Tema Forumului Chirurgie Plastică.RO din 2020 este Ghiduri Clinice în chirurgia plastică şi se va desfăşura pe o platformă online bazată în Bucureşti. Într-un sondaj de opinie, trimis în urmă cu câteva luni, la care au răspuns peste 140 de persoane, necesitatea elaborării şi publicării unor ghiduri de practică medicală a întrunit o aderenţă de 100%.   Discutăm despre un domeniu vast, care va aduce în prim plan conceptele noi care tind să îşi facă apariţia pe scena chirurgiei plastice. Medicina Bazată pe Dovezi (Evidence-based Medicine – EBM), reprezintă o abordare a practicii medicale care utilizează expertiza clinică, obiectivele pacienţilor şi cele mai bune dovezi ştiinţifice existente. Ghidurile de practică clinică medicală au devenit o componentă fundamentală a practicii curente, ele incluzând recomandări de practică bazate pe dovezile ştiinţifice existente. evaluate din punct de vedere al calităţii conţinutului. Ghidurile de practică clinică medicală oferă personalului medical recomandări cu privire la optimizarea îngrijirii pacienţilor, pe baza trecerii sistematice în revistă a dovezilor existente şi pe o apreciere a beneficiilor şi riscurilor metodelor alternative de îngrijire. Manifestarea urmăreşte definirea unei metodologii de lucru, a unui termen de execuţie şi implementare, selecţia unor teme de interes pentru specialitate şi pacienţi şi instituirea unor grupuri de lucru. Specialitatea de chirurgie plastică şi reconstructivă are nevoie de definirea unor teme de real interes şi elaborarea unor ghiduri de practică medicală adecvate. Obiectivul principal al manifestării este cel de a fi punctul de plecare pentru elaborarea, într-un interval de timp raţional de 1-2 ani, a unor asemenea ghiduri de practică medicală. Vă invitam la o participare consistentă, de excepţie, care va jalona timp de două zile problemele “fierbinţi” ale chirurgiei plastice, estetice şi microchirurgiei reconstructive. A fost un an greu, cu numeroase probleme şi schimbări impuse de epidemia actuală.

            Cu acest prilej, dorim să dezbatem în plan real şi să împărtăşim experienţele profesionale care ne leagă zilnic, prin prisma valoroasei experienţe personale.

            A treia ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO este organizată de către Asociaţia Chirurgilor Plasticieni din România şi Departamentul de Învăţământ Clinic 11,  Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă,  din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu MedicHub.

            Invităm medicii şi cercetătorii cu preocupări ştiinţifice  din domeniu menţionat, să ne susţină iniţiativa, prin participarea la cea de a treia ediţie a Forumului Chirurgie Plastică.RO, în special în partea de dezbatere şi Q&A a sesiunilor şi prin implicarea în grupurile de lucru care se vor forma ulterior manifestării. Invitaţia este deschisă către participanţi, pentru a se implica activ în această ediţie a Forumului. Manifestarea va fi creditată cu puncte de Educaţie Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din Bucureşti.

 

Cu salutări colegiale,


Conf. Dr. Cristian Radu Jecan, Preşedinte ACPR

Prof. Dr. Alexandru V Georgescu, Preşedinte Ales ACPR

Acad. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, Fost Preşedinte ACP