Medicii chinezi arată că favipiravirul, un medicament antiviral, poate fi folosit cu rezultate bune aspra noului tip de coronavirus SARS-CoV-2, potrivit coinspeaker.com. Dezvoltat de Toyama Chemical din Japonia, cu activitate împotriva multor virusuri ARN, favipiravirul a fost aprobat de Comisia Naţională de Sănătate din China pentru tratamentul împotriva COVID-19.

Medicii chinezi au vindecat până acum cel puţin 1425 de pacienţi infectaţi, care au fost trataţi cu favipiravir apoi şi externaţi.

Ca urmare a acestor rezultate, guvernul chinez a aprobat vânzarea favipiravirului în tratarea noii tulpini de coronavirus, SARS CoV‑2.

Medicamentul a început să fie pus în vânzare după ce una dintre cele mai mari companii farmaceutice din China – Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co Ltd. – a primit undă verde de la autorităţile chineze să vândă favipiravirul pentru a trata COVID-19.

De asemenea, un studiu recent al Centrului Naţional pentru Dezvoltare în Biotehnologie din China, efectuat la Shenzhen pe cel puţin 70 de pacienţi, arată că medicamentul este eficient în combaterea bolii. Medicii chinezi susţin că favipiravirul nu este doar eficient, dar şi că are efecte secundare care pot fi ignorate, tratamentul durând de la trei până la patru zile, moment după care grupul care ia medicamentul are o rată negativă de rotaţie semnificativ mai mare în acidul nucleic viral decât grupul de control.

Cercetătorii din China fac teste şi pentru alte medicamente, precum remdesivir şi Chloroquine phosphate (fosfat de clorochină). Cercetătorii au ales aceste trei medicamente ca fiind cele mai puternice, după ce au analizat un număr semnificativ de opţiuni.

Chloroquine phosphate este un medicament antimalarie utilizat de mulţi ani în ţările unde boala este prezentă. Cercetări şi experimente recente au arătat că medicamentul este suficient de puternic pentru a trata pneumonia provocată de coronavirus.

La fel ca şi clorochina, remdesivirul nu este un medicament nou, ci este aprobat pentru tratarea Ebola. Dezvoltat de Gilead Sciences, medicamentul a demonstrat, de asemenea, că este destul de puternic împotriva noului tip de coronavirus.