Plecând de la definiţia cuvântului gală, în care regăsim reunite ideea de ceremonie și cea de sărbătoare, ajungem cu gândul la sărbătoarea de săptămâna trecută, în care farmaciştii au premiat și au fost premiați.
Acum 6 ani, când a fost gândită această manifestare, ea și-a propus aducerea în prim plan a farmaciștilor ca profesioniști ai sănătății, ca breaslă și elită a societății românești. Gala este momentul în care este evidențiat rolul pe care farmaciştii îl au în societate, cu recunoașterea inițiativelor din domeniul farmaceutic, domeniul social şi din domeniul educaţional.
Pe măsură ce anii au trecut, premiile decernate au inclus o arie din ce în ce mai mare, fiind menționate meritele deosebite pentru cercetare, implicare, pentru proiecte dedicate pacienților și/sau specialiștilor, dar și societății civile în general, prin campanii de prevenție și informare. Asistăm, la fiecare final de an, la o aducere-aminte a tot ceea ce am făcut bun și bine, a unor oameni care s-au dovedit a fi merituoși (poate de-a lungul mai multor decenii) prin activitățile lor, fără a avea așteptarea acestei recunoașteri.
Gala farmaciștilor este un semn de normalitate, o manifestare în primul rând a prețuirii și recunoașterii onoarei și excelenței, un moment care poate fi un imbold pentru fiecare dintre noi pentru a face mai bine și a fi mai bun, uman și profesional.
Un an bun vă doresc, dragi farmaciști, cu armonie și cu bunăstare și, de ce nu, cu mulțumirea de a vedea că ceea ce faceți în fiecare zi aduce bucurie celor din jurul dumneavoastră.