Finalul anotimpului rece vine mereu cu o stagnare a corpurilor, cu excese alimentare (mai ales după sărbătorile de iarnă, dar şi pe fondul plictiselii ca urmare a statului îndelungat în camere şi în locuri închise), cu creştere în greutate şi, desigur, cu afectarea metabolismului în general.

Cuvântul de ordine la final de iarnă este „acidoza”. Adică o încărcare cu acizi reziduali a sistemului limfatic şi cu depuneri de grăsimi (şi uneori săruri) pe organe şi pe pereţii vaselor de sânge. Sau oriunde consideră corpul că are de depus, pentru a-şi uşura acidoza circulatorie.

Ce putem să facem, cu ajutorul produselor gemoderivate, chiar la final de anotimp rece?

Să începem să lucrăm pentru mobilizarea acizilor circulanţi, dar şi a depozitelor excesive de grăsimi, prin utilizarea unor produse fitoterapice şi gemoterapice cu acţiune dedicată în acest sens.

Desigur că doar gemoterapia sau fitoterapia ca atare nu vor putea să facă minuni, suntem conştienţi de asta.

Mişcarea fizică, dieta mai simplă, exerciţiile de respiraţie şi, mai ales, gândirea pozitivă, ajută mult în demersurile de detoxifiere.

Dar am observat că gemoterapia aduce un plus de susţinere corpului fizic, mai ales pe dislocarea şi eliminarea depozitelor de acizi limfatici, dar şi pe eliminarea din corp, pe căi naturale: prin intestine şi rinichi (uneori şi prin menstră sau prin piele).

Ce putem să folosim la final de iarnă, dintre produsele gemoderivate?

Aş începe cu produsul principal utilizat în cazul eliminărilor şi detoxifierii, Extractul din sevă de Mesteacăn (Betula linfa D1).

Din acest produs se pot face cure astfel: 25-30 de picături în apă, de 2-3 ori pe zi – zilnic, timp de 1-2 luni.

Cantitatea de produs şi frecvenţa administrării zilnice se ajustează în funcţie de reacţia corpului. Uneori, eliminările pot fi extrem de intense şi apar urinări frecvente, chiar usturimi la urinare (pentru că acizii ard şi irită zonele pe unde trec), de aceea recomand reducerea dozajului şi a frecvenţei de eliminare. Dacă nu sunt probleme deosebite, se poate merge chiar cu doza maximă şi frecvenţa de trei ori pe zi.

După cura cu sevă de Mesteacăn, care este aproape obligatorie pentru oricine doreşte o detoxifiere temeinică şi profundă, la final de iarnă putem să adăugăm alte produse gemoderivate, în scheme benefice pentru drenajul limfatic, curăţarea rinichilor şi eliminarea acidozei (limfatice şi metabolice).

Astfel, putem să folosim următoarele produse:

Extractul din muguri de Frasin (Fraxinus silvestris D1), 25 de picături în apă, de două ori pe zi, zilnic, 1-2 luni, singur sau combinat cu

Extractul din Castan comestibil (Castanea vesca D1), 25 de picături în apă, de două ori pe zi – zilnic, la fel, timp de 1-2 luni.

Cele două produse vor reuşi o curăţenie şi mai profundă, temeinică, eficientă, a zonei limfatice, susţinând în acelaşi timp eficient calea naturală de eliminare: calea urinară (rinichi, vezica urinară).

Schemele pot fi aplicate la orice vârstă, în special după 10-12 ani şi până la vârste foarte avansate. Produsele sunt prietenoase cu organismul, nu au o acţiune rapidă şi agresivă, ci funcţionează treptat, pas cu pas, pe măsură ce se continuă cu perseverenţă tratamentul. Se pot administra în puţină apă şi consuma cu uşurinţă, înainte de mesele de dimineaţă şi de seară, fără a face pauză între administrare şi masă.

Un alt produs minunat de folosit, fie adăugat schemei de mai sus, fie după această schemă, este Extractul din Migdal (Prunus amygdalus D1).

Acest produs îngrijeşte preponderent circulaţia sangvină, curăţă depunerile de lipide de pe pereţii vasculari, în acelaşi timp normalizând valorile colesterolului şi trigliceridelor circulante. Este un produs recomandat tuturor celor care au făcut ceva excese alimentare în iarnă şi care doresc, pe lângă curăţarea acidozei limfatice, să se ocupe şi de curăţarea vaselor de sânge.

Un bonus pentru acest produs este faptul că are o acţiune de calmare şi liniştire asupra sistemului nervos, aducând o stare de pace interioară şi de reactivitate redusă la stimulii stresori.

Şi ultimul produs pe care îl recomand alături de cele de mai sus, sau de sine stătător, în administrare de 1-2 luni, este Extractul din conuri de Hamei (Humulus lupulus D1), un extract nou de la Plantextratk Cluj, cu acţiune asupra sistemului nervos şi a celui digestiv şi cu efecte de liniştire, calmare, relaxare şi, mai ales, eficientizare a funcţiilor vegetative. Când este administrat împreună cu Extractul din Migdal, potenţează efectul de reducere a colesterolului din sânge. Iar administrat alături de Extractele din Frasin şi Castan comestibil, ajută la digestie şi vine cu un efect calmant suplimentar, util când facem detoxifiere şi eliminările de acizi pot declanşa stări interioare de nervozitate, iritabilitate sau nemulţumire.

Detoxifierea de primăvară cu ajutorul produselor gemoterapice este o variantă uşoară, blândă, eficientă şi real benefică. Şi nu poate fi experimentată decât prin încercare directă, întrucât doar teoria pusă pe hârtie nu are cum să fie decât informaţie. Cunoaşterea reală înseamnă aplicarea în practică a informaţiei şi trecerea prin propria experienţă.

Vă dorim tuturor un final de iarnă şi un început de primăvară cât mai uşoare, iar alături de gemoterapie, cât mai benefice!