Se apropie cu paşi repezi încheierea anului universitar şi, odată cu aceasta, o nouă promoţie de farmacişti va fi gata să intre pe piaţa muncii. De obicei, cei mai mulţi dintre tinerii absolvenţi se gândesc să aleagă farmacia de comunitate, ca loc de exercitare a profesiei. Evident, este o opţiune firească, prin intermediul căreia se vor găsi aproape de oameni, întărind percepţia că farmacia este o instituţie sanitară integrată în societate, care participă la ceea ce înseamnă îngrijirea sănătăţii (health care), respectiv îngrijirea farmaceutică (pharmaceutical care).
Dar este cunoscut faptul că domeniul farmaceutic oferă şi alte oportunităţi de carieră pentru cineva aflat la început de drum profesional, şi nu numai. Să lucrezi în industria farmaceutică, într-o companie farmaceutică, în agenţia de reglementare a medicamentului, într-o universitate sau în administraţie reprezintă adevărate provocări în carieră, prin aspectele particulare ale activităţii pe care le presupune fiecare dintre acestea, precum şi prin posibilităţile de dezvoltare profesională, de afirmare şi recunoaştere în profesie.
Ca farmacişti debutanţi în proxima perioadă, firesc, alegerea îi va aparţine fiecăruia.
Şi, odată cu aceasta, deviza „a învăţa“ din anii studenţiei va deveni „a face“, adică a aplica în activitate cunoştinţele acumulate în cursul studiilor universitare.
Context în care cred că următorul citat aparţinându-i lui Albert Einstein va căpăta concreteţe: „Studiile nu reprezintă doar o acumulare de date, ci mai degrabă o pregătire pentru a gândi de sine stătător“.