Dragi colegi,

 

Am reunit în numărul 29 al revistei ORL.ro câteva articole deosebite – speciale prin faptul că reprezintă noutăţi medicale în practica ORL din România. Îmbucurător este faptul că autorii sunt tineri specialişti, ceea ce dovedeşte interesul acestora pentru specialitatea aleasă, pentru medicină în general şi că aceste noutăţi medicale au loc în România.

Tehnici noi de evaluare funcţională şi de tratament chirurgical, precum şi protocoale noi de tratament medicamentos sau psihologic sunt noutăţile cu care tinerii medici sau psihologi intervin în managementul pacienţilor noştri. Fără îndoială rezultatele bune imediate trebuie să îşi dovedească valoarea şi pe termen lung, dar acest prim pas este obligatoriu pentru a crea ceva nou şi pentru a crea oportunitatea unor beneficii obţinute prin metode noi de investigaţie şi tratament.

 

 

Experienţa clinicienilor cu aceste noutăţi medicale va permite ulterior stabilirea unor protocoale bine definite, esenţiale în atingerea obiectivului medical – recuperarea cât mai bună a pacientului.

Fiind ultimul număr al acestui an, vă doresc Sărbători de iarnă liniştite, cu sănătate şi bucurii  şi un An Nou cu realizări pe plan personal şi profesional!

La Mulţi Ani!