Albert Camus, în eseul „Mitul lui Sisif“, descrie suicidul ca pe singura problemă filozofică serioasă a umanităţii. În ultima perioadă, societatea românească a asistat prin intermediul massmedia la numeroase tentative de suicid. Chiar dacă suicidul este un comportament individual, cauzele lui sunt conectate direct cu viaţa socială şi culturală a persoanei respective. Conştiinţa colectivă, valorile şi regulile sunt foarte importante pentru o societate funcţională şi nu e de mirare că o ţară aflată într-o permanentă perioadă de tranziţie devine foarte predispusă la gesturi extreme.

 
  1.  Suicidul este singura moarte care poate fi prevenită! Alegeţi metodele potrivite prevenţiei primare, secundare şi terţiare.
     

  2.  Émile Durkheim definea suicidul din perspectivă socială în patru categorii. Alegeţi explicaţiile potrivite fiecăreia dintre ele:
     

  3.  Ulterior apariţiei cărţii „Suferinţele tânărului Werther“, a lui Wolfgang von Goethe, în anul 1774, numărul tentativelor de suicid a crescut atât de mult, încât s-a hotărât interzicerea ei în Italia şi Danemarca. Studiile de cercetare demonstrează rolul presei, prin mediatizarea comportamentelor suicidare, în creşterea efectelor imitative, chiar contagioase în rândul populaţiei vulnerabile. Descoperiţi printre rândurile de mai jos expresiile care n-ar trebui folosite sau menţionate în raportarea unei astfel de ştiri.

SUICID REUŞIT/ FOTOGRAFII/ BILETE DE ADIO/ DETALIILE METODEI/ PLASAREA VINEI/ TITLU SENZAŢIONAL