Tulburarea psihică este o componentă intrinsecă a naturii şi civilizaţiei umane. Psihiatria nu a existat ca ramură medicală decât de la începutul secolului al XIX-lea, în Germania. Tulburarea mintală, pe de altă parte, are o influenţă mult mai timpurie pentru ordinea socială şi cultura din care facem parte. Vă propun să vă delectaţi cu jocurile de mai jos pentru a vă reaminti un pic din istoria tulburărilor mintale şi din cea a psihiatriei.

1. Corelaţi perioadele şi civilizaţiile istorice cu interpretările artistice ale tulburării psihice specifice vremurilor respective
 
Psihiatru_1_2016 mic-36

2. Individualizarea neuropsihiatriei a început abia în secolul al XIX-lea. Corelaţi numele primelor personalităţi cărora le datorăm începuturile psihiatriei ca ramură medicală cu acţiunile lor cele mai reprezentative.
 
Psihiatru_1_2016 TIPAR-37

3. Descoperiţi numele personalităţilor care au înfiinţat Școala românească de Psihiatrie, începând cu anul 1987: Alexandru Suțu, Alexandru Brăescu, Alexandru Obregia, Constantin Parhon, Constantin Urechia şi Gheorghe Marinescu.
 
Psihiatru_1_2016 TIPAR-37-1