Conf. dr. Gheorghe Popa, medic primar Hematologie şi Oncologie pediatrică din cadrul Centrului de Pediatrie din Cluj-Napoca, a decedat.


„Este un moment foarte trist pentru echipa Centrul de Pediatrie”, se arată pe pagina de Facebook a Centrului de Pediatrie.

„Dr. Gheorghe Popa, un medic atât de iubit şi apreciat de pacienţi şi colegi, a plecat dintre noi. Ne luăm la revedere de la un membru important şi atât de apreciat al echipei noastre, dar şi în comunitatea medicală a acestui oraş. A fost alături de noi şi de micuţii pacienţi, dând dovada de profesionalism şi iubire faţă de oameni până în ultima clipă a vieţii.

La revedere, domnule doctor! Vă mulţumim pentru tot!”, se arată în postare.

„Dumnezeu să îl odihnească în Lumina Veşnică! A fost dedicat total oncopediatriei şi hematologiei pediatrice. A tratat cu profesionalism şi dăruire generaţii de copii bolnavi, era o provocare şi un ţel suprem vindecarea fiecărui caz, ghidându-se cu stoicism şi mult curaj după mottoul: cancerul este şi poate fi curabil, mai ales in vremurile mai noi. A fost un erou şi un câştigător în bătălia cu bolile oncopediatrice. Şi mai presus de toate, şi-a pus pus amprenta asupra multor medici în formarea şi trecerea lor prin compartimentul de oncopediatrie, pe fiecare ne-a învăţat ceva domnul conferenţiar dr. Gheorghe Popa! Domnul să îl odihnească în ceata drepţilor!”, a scris pe Facebook dr. Cinezan Lucica, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Şi reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi-au exprimat regretul „pentru trecerea în nefiinţă a domnului conf. dr. Gheorghe Popa, şeful disciplinei Pediatrie II şi unul dintre cei mai apreciaţi medici pediatri din Cluj-Napoca”.

Dr. Gheorghe Popa a tratat mii de cazuri de hemopatii benigne şi sute de cazuri de cancer, cu o rată de succes remarcabilă, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a universităţii.

„De-a lungul carierei sale, a dezvoltat compartimentul de onco-hematologie pediatrică din cadrul Clinicii Pediatrie II, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca. A fost titular la cursurile de Pediatrie, Ştiinţele comportamentului - inclusiv la programul de studiu în limba franceză, precum şi al unui curs de onco-hematologie pediatrică. Dr. Gheorghe Popa a fost, de asemenea, membru al Societăţii Internaţionale de Oncopediatrie şi membru fondator al Societăţii Române de Onco-hematologie Pediatrică, în cadrul cărora a avut o bogată activitate de cercetare, recunoscută la nivel naţional şi internaţional”.

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca



Pediatru