Examenul de admitere pentru studiile de licenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc în 23 şi 24 iulie. La programul de studiu Medicină, cea mai mare notă a fost 9,91, iar la Medicină Dentară, 9,31. În total, 40 de candidaţi au fost admişi cu nota 10.


Probele scrise au avut loc în spaţii special amenajate, în amfiteatrele universităţii, dar şi la Sala Polivalentă BTarena şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în organizarea concursului de admitere fiind implicate 430 de cadre didactice, studenţi şi personal administrativ din cadrul universităţii, se arată într-un comunicat. Anul acesta, au concurat 1.721 de candidaţi pentru 680 de locuri la buget şi 315 locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Radiologie şi Imagistică - cu 4,4 candidaţi pe un loc la buget, Medicină - cu 3,23 candidaţi pe un loc la buget, Tehnică Dentară – cu 2,51 candidaţi pe un loc la buget, Asistenţă Medicală Generală - 2,36 candidaţi pe un loc la buget, iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare medicală concurenţa a fost de 2,32 candidaţi pe un loc fără taxă.

În total, la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.432 de candidaţi, iar la Facultăţile de Medicină Dentară şi Farmacie s-au înscris 186, respectiv 103 candidaţi.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

La programele de studiu Farmacie, Asistenţă Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală, Radiologie şi Imagistică, Tehnică Dentară şi Nutriţie şi Dietetică, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Medicină, cea mai mare notă a fost 9,91, iar la Medicină Dentară, 9,31. În total, 40 de candidaţi au fost admişi cu nota 10.

„A fost un examen dificil pentru că, de la an la an, exigenţa creşte, din dorinţa de a ne selecta cei mai buni candidaţi. Cu toate acestea, am avut tineri foarte bine pregătiţi şi mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătăţii rămâne ridicat. Şi în acest an, concursul de admitere s-a desfăşurat în condiţii excepţionale, astfel încât tinerii candidaţi să fie în siguranţă şi să îşi poată concentra atenţia şi emoţiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei, care s-au mobilizat exemplar şi de această dată. Îi felicit şi le urez succes viitorilor noştri studenţi”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universităţii din Cluj-Napoca.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii şi afişate la avizierele de pe str. Victor Babeş nr. 8. Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa în data de 26 iulie, iar candidaţii declaraţi admişi îşi vor putea confirma locul în perioada 29 iulie - 12 august.

 



Medic