Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România alături de Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea lansează, în perioada 21 – 24 noiembrie, în cadrul FASFR Academy, eveniment naţional de dezvoltare personală şi profesională a studenţilor din facultăţile de Farmacie din ţară, întrebarea „De ce ai nevoie pentru a fi un bun farmacist?”. Cei aproape 150 de studenţi din cele opt centre universitare membre ale Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România (FASFR) vor afla răspunsul cu această ocazie.

Evenimentul îşi propune să aducă împreună tineri ambiţioşi, cu dorinţa de schimbare, să îi provoace să devină mai buni şi să ajute comunitatea din care fac parte să crească. Pe parcursul celor patru zile, participanţii vor lua parte la două paneluri de discuţii cu profesionişti din domeniul sănătăţii cu temele „What it takes to be a good pharmacist?” şi „Healthcare Innovation”, unde vor afla de ce au nevoie pentru a fi un bun profesionist în societatea actuală şi ce oferă domeniul de inovare în sănătate.

Alături de ei, pentru îndrumare şi noi direcţii de abordare, vor fi Mihai Voinea, fondator BioMap, Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, Sándor Szabó, farmacist clinician, Teodora Frăţilă, ambasador HEART, Laura Vicaş, prof. univ. abil. la Universitatea din Oradea şi Ioana Felecan, şef de lucrări dr., Secretar în Biroul de Consiliu al Colegiului Farmaciştilor, filiala Cluj.

Vor avea loc 17 workshopuri în paralel cu traineri profesionişti care vizează dezvoltarea personală a studenţilor şi însuşirea unor soft skills care nu se învaţă în facultate, dar care vor fi de un real ajutor şi în viaţa profesională. În acelaşi timp, se va desfăşura şi Adunarea Generală a Federaţiei în cadrul căreia se vor discuta cele mai importante situaţii şi se vor lua decizii privind viitoarele acţiuni.

Ziua de sâmbătă va fi marcată de desfăşurarea campaniei de sănătate publică „Anxiety & depression - Time to talk”. Anxietatea şi depresia afectează, din nefericire, un segment tot mai mare al populaţiei şi sunt subiecte mult prea puţin discutate. Ne propunem să informăm publicul despre măsurile individuale, pe care fiecare persoană le poate lua pentru a preveni instalarea unei tulburări psihice şi conştientizarea stadiului alarmant spre care acestea pot decurge. Astfel, persoanele interesate sunt aşteptate, în intervalul 14.30-16.30, la Oradea Plaza, cu informaţii utile, iar publicul prezent va putea participa la o tombolă în urma completării unui scurt chestionar şi va putea face un prim pas în prevenirea afecţiunilor amintite prin oferirea unei îmbrăţişări, sau a unui zâmbet.

FASFR s-a format din dorinţa studenţilor de a aduce o schimbare pozitivă în societate prin proiecte cu impact asupra societăţii. În prezent, suntem ghidaţi de viziunea noastră: ,,Împreună facem viitorul studenţilor farmacişti mai bun!”