Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a declanşat o anchetă internă după ce un pacient, în vârstă de 57 de ani, internat pe secţia ATI a spitalului, a decedat în urma unor plăgi înjunghiate pe corp. S-a constatat lipsa cateterului venos, iar asupra pacientului a fost găsit un briceag multifuncţional.


„În cazul morţii suspecte survenite în cadrul secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, venim cu următoarele menţiuni: pacientul de sex masculin, în vârstă de 57 ani, este admis în data de 03.03.2023 pe secţia ATI şi izolat conform afecţiunii pentru care a necesitat internarea. Pacientul a fost conştient şi cooperant pe toată durata spitalizării cu evoluţie favorabilă stării de sănătate, fără a ridica suspiciunea unei labilităţi psihice sau a unor intenţii autovătămătoare, de la momentul internării şi până în cursul dimineţii din data de 9 martie 2023. În dimineaţa respectivă s-a constatat ca pacientul prezenta multiple plăgi înjunghiate şi extragerea cateterului venos central, iar asupra pacientului s-a găsit un obiect tăietor înţepător de tip briceag multifuncţional. În ciuda eforturilor de resuscitare, pacientul nu a răspuns manevrelor”, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare, preluat de Agerpres.

În paralel cu ancheta organelor abilitate, conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă pentru a stabili conjunctura care a dus la tragicul eveniment şi prezintă sincere condoleanţe familiei îndurerate.




Psihiatru (2)