Statisticile de luni arată că, până în prezent, s-au înregistrat cel puţin 77.150 de cazuri confirmate cu noul coronavirus în China, iar la nivel global sunt 79.356 de cazuri. Bilanţul deceselor este de 2.621 de persoane, 29 fiind în afara Chinei, o creştere importantă faţă de săptămâna trecută, când erau 5 decese în afara Chinei.

În afara Asiei, au apărut cazuri numeroase în Italia şi Iran. Italia a devenit a treia ţară, la nivel global, cu cel mai mare număr de cazuri, după China şi Coreea de Sud. De altfel, numărul deceselor provocate de Covid-19 în Italia a crescut la şapte, după ce autorităţile au anunţat luni că numărul celor infectaţi a ajuns la 219.

A şasea victimă este o femeie în vârstă de 84 de ani din Brescia, care era bolnavă de cancer, iar a şaptea, un bărbat în vârstă de 80 de ani, spitalizat în urmă cu o săptămână în Lodi, în urma unui infarct, mutat apoi la Milano. Medicii cred, în cazul acestuia din urmă, că a luat virusul de la un alt pacient.

„Încă nu am identificat pacientul zero, cel de la care au apărut cazurile de îmbolnăvire, astfel că este dificil să facem evaluări cu privire la noi cazuri”, a declarat Angelo Borrelli, şeful Agenţiei Naţionale de Protecţie Civilă.

Măsuri stricte de urgenţă au fost instituite în weekend, inclusiv interzicerea evenimentelor publice în zece municipalităţi, după creşterea numărului cazurilor confirmate în regiunile Lombardia şi Veneto.

MedicHub a făcut o listă cu măsurile de prevenţie, care trebuie luate de cetăţenii români pentru a se feri pe cât posibil de infecţia cu noul coronavirus. Le puteţi descărca de aici https://bit.ly/3a4sMrx

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, referitor la măsurile privind prevenirea şi combaterea coronavirusului, că au fost instituite suplimentar 3.500 de locuri de carantină şi se lucrează în paralel la achiziţia de materiale de urgenţă.

Costache a reiterat că în România nu este niciun caz de coronavirus la acest moment: „Încă o dată semnalez, deci încă o dată dau un mesaj de calm: în România nu avem niciun caz de coronavirus”.