Aproape 90% dintre locuitorii din Henan, una dintre cele mai populate provincii ale Chinei, au fost infectaţi cu COVID-19, a declarat un oficial al autorităţilor sanitare regionale. Ţara se confruntă cu un val de infectări fără precedent în ultimii trei ani.


În provincia Henan (centru), a treia cea mai populată provincie din China, 89% din populaţie fusese infectată cu COVID-19 până pe data de 6 ianuarie, a declarat Kan Quancheng, citat de AFP şi Agerpres.

Pe baza acestui procent, circa 88,5 milioane de persoane ar fi contractat deja COVID-19, din cei aproape 100 de milioane de locuitori ai provinciei.

Numărul vizitelor medicale pentru febră a atins un vârf pe 19 decembrie şi de atunci a scăzut constant, a mai precizat oficialul chinez.

Autorităţile se aşteaptă la un nou val de infectări în timpul Anului Nou Lunar (22 ianuarie anul acesta), când milioane de chinezi din oraşe vor merge în zonele rurale pentru a se reuni cu familiile lor.

După trei ani de măsuri sanitare considerate printre cele mai stricte din lume, China a abandonat la începutul lunii decembrie aşa-numita politică „zero COVID”. De atunci, ţara se confruntă cu cel mai grav val de infectări.

Din decembrie, de la ridicarea restricţiilor sanitare, China a înregistrat oficial doar 30 de decese COVID. Numeroşi experţi, inclusiv ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consideră însă că cifra nu reflectă situaţia reală.

 

 

Psihiatru (2)