De luni, 21 noiembrie, Cursurile la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad se vor desfăşura online, cu excepţia celor trei facultăţi cu profil de medical, a decis Senatul Universităţii.


Protectorul pentru strategia academică şi programe de studii din cadrul UVVG Arad, Cristian Benţe, a declarat pentru Agerpres că decizia a fost luată pentru a se valorifica platforma de studiu online creată în timpul pandemiei de COVID-19, dar şi în contextul actual al preţurilor mari la energie, care impun adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor.

„Conform deciziei Senatului, facultăţile cu profil medical, respectiv Medicina, Stomatologia şi Farmacia, vor desfăşura în continuare cursurile cu prezenţă fizică 100%. Celelalte facultăţi din cadrul UVVG vor avea activitatea online sincron, adică în direct, aşa cum prevăd standardele ARACIP”, a spus Cristian Benţe.

Examenele se vor desfăşura însă cu prezenţa fizică a studenţilor, la toate facultăţile.

„Avem o platformă de învăţare online foarte bine pusă la punct şi ne dorim să o valorificăm în acest context în care preţurile la energie sunt foarte mari şi toată lumea doreşte să facă unele economii”, a mai spus Cristian Benţe.

UVVG Arad are în prezent aproximativ 5.000 de studenţi.

 



Psihiatru (2)