Din aceeași categorie
Potrivit unui studiu făcut de D&D Research cu scopul de a analiza percepţia românilor despre bunăstarea lor psihoemoţională, 55% dintre români susţin că au resimţit un impact negativ asupra echilibrului emoţional. Efectele pandemiei, conflictul de la graniţele României sau epuizarea generală la locul de muncă se numără printre motive. Două treimi dintre participanţii la studiu sunt de părere că bunăstarea psihologică ar trebui verificată regulat. Deşi 44% dintre respondenţi consideră că mersul la psiholog ar putea fi un remediu potrivit, 89% dintre români nu au apelat niciodată la servicii de psihoterapie. Costul şedinţelor reprezintă una dintre piedicile semnificative, se arată într-un comunicat.
Noul Centru Social de Psihoterapie din Cluj vine în continuarea succesului înregistrat de Centrul din Bucureşti, deschis acum un an de Atelierul Faptelor Bune, care a dezvoltat un ecosistem fizic şi digital pentru sănătatea emoţională şi mentală. La Centrul din Bucureşti echipa de 43 de terapeuţi a Centrului a oferit într-un singur an peste 5.000 şedinţe de curaj pentru copii şi adolescenţi, victime ale violenţei domestice, seniori. Acest model de succes va fi replicat acum şi la Cluj, unde nevoia pentru servicii de sănătate mintală accesibile este tot mai mare.
Proiectul este susţinut financiar de partenerii strategici ai Asociaţiei Zi de Bine.
Centrul din Cluj este rezultatul unei colaborări cu Asociaţia Faptelor Bune, fondată de Răzvan Popa, care şi-a dedicat eforturile sprijinirii familiilor nevoiaşe, persoanelor în vârstă şi copiilor abuzaţi. Iniţiativa de a extinde modelul de succes al Centrului Social de Psihoterapie TFH din Bucureşti la Cluj subliniază angajamentul ambelor organizaţii de a face terapia accesibilă şi incluzivă pentru cei mai vulnerabili din societate.
asociatia zi de bineatelierul faptelor bunenou centru socialcentru de psihoterapie cluj