Compania Bayer a organizat primul său Forum pentru inovare revoluţionară, concentrându-se asupra oportunităţilor pe termen lung în domeniul ştiinţelor vieţii, prin utilizarea tehnologiilor emergente. Evenimentul a urmat recentelor anunţuri privind proiectele de cercetare în curs şi dezvoltarea pe termen scurt şi mediu ale diviziilor Bayer Pharma.


Experţi şi directori executivi de la Bayer au ilustrat modul în care un apropiat val de inovaţii va deschide noi oportunităţi în domeniul asistenţei medicale de ultimă generaţie şi în domeniul agriculturii. Compania a anunţat că accelerează investiţiile în unitatea sa Leaps by Bayer, cu o finanţare de 1,3 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2024.

„Ne aflăm la începutul unei noi ere a inovaţiei în domeniul ştiinţelor vieţii”, a declarat Werner Baumann, preşedintele Consiliului Director al Bayer AG. „Capacitatea noastră de a aborda unele dintre cele mai mari provocări creşte în mod rapid. De la oferirea de răspunsuri pentru tratarea bolilor incurabile, dotarea oamenilor cu instrumente de prevenţie pentru a trăi mai sănătos, mai bine şi mai mult timp, până la generarea de producţii agricole mai mari (...). Această capacitate este determinată în mod special de confluenţa accelerată a biologiei, chimiei, tehnologiei avansate de calcul, analizei datelor şi inteligenţei artificiale. În calitate de lider în domeniile sănătăţii şi nutriţiei, Bayer îşi intensifică şi mai mult eforturile pentru a fi un motor al acestei noi ere de inovare. În cele din urmă, o inovaţie mai bună este motorul care conduce la rezultate superioare de afaceri şi o performanţă superioară”.

Leaps by Bayer are o abordare care vizează rezolvarea a zece dintre cele mai mari provocări ale omenirii, cum ar fi vindecarea cancerului sau reducerea impactului agriculturii asupra mediului.

„În ultimii şapte ani, am investit peste 1,3 miliarde de euro într-un portofoliu care cuprinde peste 50 de companii – toate îndreptate spre schimbarea paradigmelor de bază din sectoarele sănătăţii şi agriculturii”, a spus Jürgen Eckhardt, şeful Leaps by Bayer. „Datorită majorării investiţiei Bayer în Leaps pe parcursul următorilor ani, vom putea continua pe calea noastră de succes şi vom putea oferi finanţare celor mai strălucite minţi care lucrează la soluţii care creează cu adevărat o diferenţă pentru oameni şi pentru planetă.”

Leaps s-a implicat în numeroase societăţi mixte – cum ar fi JoynBio sau fosta companie de portofoliu BlueRock Therapeutics, care este acum deţinută în totalitate de Bayer - şi a realizat cu succes mai multe runde de investiţii. Un exemplu este Recursion, o companie axată pe inteligenţă artificială, care lucrează pentru a găsi noi tratamente medicamentoase pentru fibroza pulmonară şi alte boli cauzate de fibroze.  

Bayer investeşte masiv în noi domenii de inovaţie biomedicală, în special în domeniile terapiilor celulare şi genetice. În ultimii trei ani, a investit peste 2,5 miliarde de euro pentru a construi o Platformă de Terapie Celulară şi Genetică, inclusiv prin achiziţia BlueRock Therapeutics şi Asklepios BioPharmaceutical (AskBio), şi se asociază în cadrul unor colaborări strategice cu Atara Biotherapeutics şi Mammoth Biosciences.

Compania are opt proiecte aflate în diferite stadii de dezvoltare clinică. Acestea acoperă domenii terapeutice cu nevoi medicale importante - boala Parkinson, boala Pompe, insuficienţa cardiacă congestivă.

Compania şi-a consolidat capacităţile de descoperire a medicamentelor prin achiziţionarea Vividion Therapeutics, o companie biofarmaceutică care utilizează tehnologii inedite de cercetare.

Cu deţinerea majoritară a Care/of, o companie de nutriţie personalizată în care a investit iniţial filiala Bayer Leaps, Bayer are în vedere potenţialul pieţei suplimentelor personalizate. În plus, compania a asigurat parteneriate de inovare în domeniul îmbătrânirii sănătoase.

Aceste eforturi completează portofoliul companiei de suplimente nutritive bazate pe ştiinţă şi produse de sănătate preventivă.

„Pandemia a sporit importanţa sănătăţii de zi cu zi”, a declarat Heiko Schipper, membru al Consiliului de administraţie al Bayer AG şi preşedinte al diviziei Consumer Health.  

 

 

Farmacist