Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a informat â, într-o conferinţă de presă, că săptămâna aceasta sau în cursul săptămânii viitoare urmează să fie înfiinţate în Bucureşti centre de evaluare COVID-19 pentru copii.


Centrele de evaluare vor fi înfiinţate, probabil, la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului (IOMC) şi la Spitalul clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu”, a spus ministrul, citat de Agerpres

„Colegii de la DSP evaluează. Avem vreo două-trei locaţii”, a declarat ministrul, în contextul creşterii cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2.

Alexandru Rafila a crede că reîntoarcerea la şcoală, în toamnă, se va face în condiţii de siguranţă.

„Nu cred că o să fie o problemă ca şcolile să fie redeschise în condiţii de siguranţă, mai ales că, în momentul de faţă, atât cadrele didactice, conducerea şcolilor, inspectoratele şcolare, Ministerul Educaţiei ştiu deja ce trebuie făcut încât să limiteze închiderea şcolilor şi cu atât mai puţin să nu punem sub semnul întrebării începutul noului an şcolar. Nu avem, în momentul de faţă, niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măştii. Noi am recomandat-o”, a spus ministrul Sănătăţii.

 



Pediatru