La nivel naţional, 19 paturi sunt libere pentru pacienţii COVID-19 - altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 - , iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere în acest moment, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).


La nivel naţional, în data de 20 septembrie, existau 1.087 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19, se arată în informare. Dintre acestea, 116 erau rezervate persoanelor cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

La nivelul întregii ţări, 952 de paturi ATI sunt ocupate.

La nivel naţional sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, după cum urmează: câte un pat la Arad, Constanţa, Vaslui, câte 3 paturi la Iaşi şi Sibiu, câte 5 la Braşov şi Tulcea.

În Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment, se arată în informare.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, se mai spune în informare.

 

Alergologia