Bujor Eugen Almăşan, fost managing director al companiei farma Quintiles/IQVIA, a fost numit director interimar al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a precizat, potrivit HotNews.ro, că funcţia de director al Agenţiei Naţionale a Medicamentului era vacantă, după ce a fost exercitată temporar de Roxana Stroe, numită în luna ianuarie.

Roxana Stroe, care este medic primar Farmacologie Clinică şi lucrează în cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale de la sfârşitul anului 2010, revine pe poziţia ocupată anterior în cadrul ANMDM - coordonator al Direcţiei Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului. Roxana Stroe este, din anul 2014, şi membru în Comitetul de Farmacovigilenţă şi Managementul Riscului al Agenţiei Europene a Medicamentului, iar, din martie 2019 membru al board-ului Agenţiei Europene a Medicamentului.

Bujor Eugen Almăşan a fost promovat în funcţia de director interimar al ANMDM după ce a fost, anterior, consilier în Ministerul Sănătăţii, la cabinetul secretarului de stat Horaţiu Moldovan.