Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti are, începând cu data de 2 iunie, un cabinet de vaccinare, care va fi non-stop la dispoziţia celor care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.


Cabinetul de vaccinare este amplasat în zona publică a aeroportului, între aerogara de plecări şi cea de sosiri, şi dispune de toate dotările şi facilităţile necesare, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pentru vaccinare este folosit serul Janssen/Johnson & Johnson, administrarea vaccinului făcându-se în doză unică. Persoanele vaccinate primesc pe loc dovada imunizării.

„Deschiderea acestui cabinet de vaccinare în aeroport reprezintă o facilitate pe care o punem la dispoziţia tuturor celor care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus”, a declarat a Cosmin Cătălin Peşteşan, director general CNAB. „Ne alăturăm, astfel, campaniei naţionale de vaccinare şi susţinem toate demersurile menite să stopeze această pandemie ale cărei efecte în transportul aerian au fost dramatice. Vaccinarea permite deja fiecăruia dintre noi să călătorească din nou în siguranţă. Salariaţi ai CNAB vor lucra non-stop pentru îndeplinirea acestui obiectiv”.

În cadrul cabinetului de vaccinare se pot imuniza atât persoanele adulte cu cetăţenie română, cât şi cetăţenii străini cu reşedinţă în România.

 

Farmacist