Din octombrie 2021 şi până-n prezent, o recrudescenţă a holerei a provocat 200 de decese în Camerun. În această ţară au fost diagnosticate peste 10.300 de cazuri, a anunţat ministrul Sănătăţii.


Holera, o boală care poate cauza decesul în câteva ore, în lipsa tratamentului, reapare periodic în Camerun - o ţară din Africa Centrală cu o populaţie de peste 25 de milioane de locuitori, informează AFP şi Agerpres.

De la începutul epidemiei de holeră, adică din octombrie anul trecut, 200 de persoane au murit dintr-un total de 10.322 de cazuri, a anunţat pe Twitter ministrul camerunez al Sănătăţii, Manaouda Malachie.

Cinci dintre cele zece regiuni ale Camerunului, inclusiv Littoral, unde se află Douala, capitala economică a ţării, dar şi Centre, ce include capitala de facto, Yaoundé, sunt afectate de epidemie, potrivit ministrului.

În perioada ianuarie-august 2020, holera a ucis 66 de persoane în Camerun.

La începutul anului 2021, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat că au existat 1,3 până la 4 milioane de cazuri de holeră în fiecare an şi 21.000 până la 143.000 de decese provocate de această boală în întreaga lume.

„Vaccinurile sigure împotriva holerei, administrate pe cale orală, ar trebui utilizate, alături de îmbunătăţirea aprovizionării cu apă şi a canalizării pentru limitarea focarelor de holeră şi pentru a promova prevenţia în zonele cunoscute cu risc ridicat”, au subliniat reprezentanţii OMS.

 



Farmacist