Oamenii de ştiinţă chinezi arată că persoanele cu sânge de tip A (II) sunt cele mai sensibile la infecţia cu coronavirus, în timp ce persoanele cu sânge de tip O (I) sunt cele mai puţin sensibile, potrivit unui studiu realizat pe 2.200 de pacienţi din trei spitale din Wuhan şi Shenzhen, publicat de medRxiv.

Potrivit studiului, distribuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 34% au grupa de sânge O (I), 32% au sânge de tip A (II), 25% au sânge de tip B (III) şi 9% au sânge tip AB (IV).
Pentru a obţine aceste date, oamenii de ştiinţă au analizat un grup de control format din 3.700 de cetăţeni Wuhan neinfectaţi.

Majoritatea pacienţilor cu coronavirus din Wuhan (38%) au tipul de sânge A (II), în timp ce 26,4% au tipul de sânge B (III) şi 25,8% au tipul de sânge O (I). Cei mai puţini pacienţi (10%) au grupa AB (IV), fiind şi cei mai puţini în oraş, arată studiul publicat de  medRxiv. 

Prin urmare, ponderea persoanelor cu tip de sânge A (II) este mult mai mare în rândul pacienţilor cu coronavirus decât în mod normal, în timp ce persoanele cu sânge de tip O (I) sunt mult mai puţine. Pentru a verifica aceste date, cercetătorii au analizat 398 de pacienţi suplimentari din Wuhan şi Shenzhen, iar noile date susţin ipoteza că persoanele cu sânge de tip A (II) sunt cele mai sensibile la infecţia cu coronavirus.

Această ipoteză este o atenţionare pentru cei care au grupa de sânge A (II) să nu se abată de la recomandările autorităţilor de prevenir a infectării, alături de ceilalţi cetăţeni.