Medproper, cel mai mare integrator de servicii medicale pentru Turcia a fost lansat oficial în România joi, 18 octombrie.

„<<Integrator de servicii medicale>> înseamnă o companie care ajută pacienţii să găsească cel mai bun spital într-un timp cât mai scurt, fără să ţină cont de graniţele geografice şi naţionalitate. Medproper a fost înfiinţat în 2015 şi de atunci a ajutat peste 700 de pacienţi din 20 de ţări. Coordonăm călătoria în scopuri medicale din primul moment al trimiterii dosarului medical, până în ziua întoarcerii pacientului în ţară. Colaborarea nu se termină niciodată aici. Monitorizăm în permanenţă pacienţii, timp de trei ani, prin follow-up şi analize anuale. Cercetările recente au demonstrat că pacientul se recuperează mult mai repede atunci când se poate concentra doar pe recuperarea lui şi este liniştit”, a explicat Roxana Ilinca, director general Medproper România.

Cele 5 spitale din Turcia reprezentante de Medproper în România sunt: Spitalul Universitar Koç, American Hospital, grupul Medical Park, Spitalul Liv, Grupul Memorial Healthcare.

Rolul companiei Medproper este de a ajuta şi ghida pacientul român în accesarea serviciilor medicale din Turcia. Acreditată de Ministerul Sănătăţii şi Turismului din Turcia, compania Medproper oferă servicii precum: analiza gratuită a dosarului, traducerea dosarului medical, întocmirea documentelor pentru a obţine o a doua opinie medicală, preluarea de la aeroport, servicii complete de cazare, masă, translator, pregătire psihologică.

Medici de la cele mai renumite spitale din Istanbul vor veni o dată pe lună la Bucureşti pentru a oferi gratuit opinie medicală secundară (second opinion). Medicii le vor propune pacienţilor români planuri de tratament detaliate, iar echipa Medproper va răspunde la toate întrebările legate de costuri, de paşii următori, de alte detalii. Pacienţii vor decide apoi singuri dacă doresc sau nu să meargă la tratament în Turcia.