Oamenii de ştiinţă au confirmat ceea ce până acum era doar o bănuială: pangolinii de contrabandă din China sunt purtători de coronavirusuri, potrivit BBC. Într-un nou studiu, publicat în revista Nature, cercetătorii spun că datele lor genetice sugerează că „manipularea acestor animale necesită prudenţă considerabilă şi că vânzarea lor pe pieţele umede ar trebui să fie strict interzisă”.

Cercetarea adaugă că este necesară o supraveghere suplimentară asupra pangolinilor aflaţi în sălbăticie, în China şi Asia de Sud-Est pentru a înţelege rolul lor în apariţia coronavirusurilor şi a riscului de transmitere viitoare către oameni.

Animalul despre care se spunea că este cel mai răspândit mamifer din lume este ameninţat cu dispariţia, în prezent. Pangolinii sunt la mare căutare în Asia pentru utilizarea lor în medicina tradiţională chineză, în timp ce carnea de pangolin este considerată o delicatesă de către unii.

Oamenii de ştiinţă susţin că vânzarea acestor animalele în pieţele de animale sălbatice ar trebui să fie strict interzisă pentru a reduce riscul apariţiei unor viitoare focare.