Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, că va avea o teleconferinţă cu reprezentanţi din domeniul cercetării biomedicale, pentru „mobilizarea” acestora în eforturile de răspuns la ameninţarea COVID-19, în ceea ce priveşte diagnosticarea pacienţilor, dar şi elaborarea unor scheme de tratament.

„Astăzi (n.r. luni), la ora 14.00, vom avea o teleconferinţă cu principalii actori din cercetarea biomedicală pentru mobilizarea acestora în eforturile de răspuns la ameninţarea COVID-19 în ceea ce priveşte diagnosticarea pacienţilor infectaţi, elaborarea unor scheme de tratament care să prevină supraaglomerarea secţiilor de terapie intensivă şi apariţia complicaţiilor la pacienţii cu maladii colaterale care ar putea să conducă la complicaţii, precum şi la măsuri altele decât cele deja implementate pentru împiedicarea şi limitarea răspândirii infectării”, a declarat ministrul.

La teleconferinţă, vor participa reprezentanţi ai universităţilor de medicină, ai centrelor de cercetare din spitale, ai institutelor de cercetare - Institutul „Victor Babeş”, Institutul de Biochimie al Academiei Române, Institutul „Cantacuzino”, Institutul Fundeni, Institutul de Sănătate Publică, precum şi ai Ministerului Sănătăţii şi din alte grupuri de cercetare din ţară care ar putea furniza soluţii rapide pentru limitarea efectelor COVID-19.

Monica Anisie a spus că a luat măsura inventarierii dispozitivelor de testare pentru infecţia cu noul coronavirus din cadrul universităţilor şi tuturor institutelor de cercetare din România pentru a le pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii.