Colegiul Farmaciştilor din Bucureşti anunţă, pe contul său de Facebook, că nu toţi farmaciştii care au lucrat pe perioda stării de urgenţă vor beneficia de stimulentul de risc.

„Aşteptăm emiterea normelor metodologice de aplicare ale acestei legi care să stipuleze cum poate fi dovedit contactul personalului din farmaciile comunitare cu pacienţii suspectaţi sau confirmaţi ca având COVID-19. Totuşi, chiar şi în absenţa acestor norme, pare evident că NU toţi farmaciştii care au lucrat pe perioada stării de urgenţă vor beneficia de acest stimulent”, se arată în informarea Colegiului Farmaciştilor din Bucureşti.

Potrivit acesteia, „în data de 17.06.2020 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 82/2020 privind aprobarea şi modificarea OUG nr. 43/2020 referitoare la acordarea stimulentului de risc de 2500 de lei în contextul pandemiei COVID-19.

Art. 8, alin. (1) a fost completat cu litera f), care prevede în mod explicit că printre potenţialii benficiari ai stimulentului se numără şi personalul din farmaciile comunitare. Cu toate acestea, în acelaşi paragraf sunt precizate 2 condiţii limitative:

1 - diversele categorii de potenţiali beneficiari să fi activat în timpul stării de urgenţă (condiţie îndeplinită de marea majoritate a farmaciştilor);

2 - diversele categorii de potenţiali beneficiari să fi avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspectaţi sau confirmaţi cu COVID-19 (condiţie greu demonstrabilă cel puţin la nivelul farmaciilor comunitare)”.