Un spital multifuncţional urmează să fie construit pe strada N. D. Cocea nr. 78 - 82 din Bucureşti, pe un teren cu o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa din data de 30 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.


Terenul din strada N. D. Cocea a trecut în anul 2015 în administrarea CGMB, din cea a Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane. La momentul respectiv se intenţiona construirea de locuinţe sociale pe suprafaţa respectivă, informează Agerpres. S-a constatat apoi că întreaga zonă nu beneficiază de o unitate sanitară.

„Ţinând cont de faptul că, până în prezent, nu au fost demarate lucrările de execuţie de locuinţe sociale, se propune prin prezentul proiect de hotărâre schimbarea destinaţiei terenului, în vederea realizării unui spital multifuncţional şi a unor spaţii adiacente pe raza Sectorului 5”, se arată în referatul de aprobare, semnat de primarul general, Nicuşor Dan.

Se intenţionează ridicarea unei unităţi sanitare conform standardelor europene.

„Realizarea acestui obiectiv de investiţii va avea avantajul că va fi construit de la zero şi toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde ridicate, de ultimă generaţie”, prevede documentul.



Psihiatru (2)