Noul director general al Roche România se numeşte Claudia Fleischer. Ea a preluat această poziţie la 1 aprilie 2021 de la Claudiu Cheleş, cel care a ocupat funcţia respectivă în ultimele şase luni. Claudiu Cheleş va continua în cadrul companiei, în rolul său de Patients & Customers Value Head.


Claudia Fleischer este farmacist licenţiat şi deţine un doctorat în Chimie Farmaceutică de la Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen, Germania, se spune într-un comunicat al companiei de biotehnologie. Are peste 17 ani de experienţă în industria farmaceutică, unde a deţinut mai multe poziţii de conducere, cu responsabilităţi în dezvoltarea tehnică şi clinică de produse medicale, în mai multe departamente din cadrul diviziilor de Diagnostic şi Farmaceutice ale Grupului Roche.

Şi-a început cariera în Grupul Roche în 2004, din poziţia de Global Trial Coordinator, Pharma Technical Development. În 2015 a fost numită Audit Director Global Functions, înainte de a prelua ultimul său rol de Director General, Roche Diagnostics Automation Solutions în 2017.

„Sunt cu adevărat onorată de oportunitatea de a conduce Roche România şi de a-mi oferi contribuţia la îmbunătăţirea vieţii pacientilor din România. (...)  La nivel global, sistemele medicale se află sub continuă presiune, în timp ce pacienţii sunt adesea copleşiţi şi nu primesc îngrijirile de care au nevoie. De aceea, priorităţile mele vor fi să facilitez accesul pacienţilor la tratamentele inovatoare de care au nevoie şi să îmbunătăţesc calitatea vieţii pentru pacienţi şi familiile lor. Dorim să abordăm aceste aspecte în parteneriat, aşa că mă voi concentra mai strâns asupra colaborărilor cu profesionişti în domeniul medical şi alţi parteneri pentru a contribui la atingerea scopului nostru comun: mai multe soluţii medicale, cu un cost mai scăzut asupra societăţii”, a declarat Fleischer.

În noul său rol, Claudia va superviza transformarea filialei către o nouă structură, care va răspunde mai bine nevoilor sistemului medical şi ale pacienţilor din România.

„Claudia va lucra de asemenea îndeaproape cu asociaţiile din industrie precum şi cu o gamă largă de parteneri, atât din mediul public cât şi cel privat, pentru a facilita accesul pacienţilor la cele mai noi inovaţii medicale şi pentru a implementa viziunea Roche asupra medicinei personalizate – diagnosticul corect, pentru fiecare pacient, la momentul potrivit”, se spune în comunicat.

 

Farmacist