Unitatea care se ocupa de tratamentul şi prevenirea adicţiilor anunţă schimbarea numelui din Clinica Aliat Bucureşti în clinica Atelier PSY. Schimbarea denumirii reflectă dezvoltarea din ultimii ani şi abordarea problemelor tot mai diverse de sănătate mintală, nu numai ale celor legate de dependenţele de substanţe.


Atelier PSY adaugă la experienţa dobândită în tratamentul dependenţelor noi intervenţii în domeniul sănătăţii mintale precum depresia, anxietatea, sexualitatea, problemele adolescentului sau alimentaţia, se arată într-un comunicat.

Clinica Aliat Bucureşti s-a lansat în 2015, ca un centru de tratare al adicţiilor. În cei peste 7 de ani de activitate, echipa formată din 9 medici şi 14 psihoterapeuţi a asistat mii de persoane în procesul de recuperare din dependenţe de alcool, droguri, jocuri de noroc. Dar, pentru că persoanele care suferă de dependenţe au adesea şi alte probleme de sănătate mintală, specialiştii clinicii au ajuns să lucreze în diferite alte arii ale sănătăţii mintale.

Pentru Atelier PSY, una dintre cele mai importante valori este dezvoltarea, iar acest lucru a creat în timp nevoia de a îngloba activitatea clinicii într-o identitate nouă, care să reflecte cât mai bine serviciile integrate pe care clinica le va oferi începând cu acest an.

„Pentru noi, sănătatea mintală nu este o stare fixă, ci mai degrabă un proces continuu de îmbunătăţire şi dezvoltare. De aici a plecat ideea de clinică asemănătoare unui atelier de sănătate mintală, un concept non patologizant, un loc unde muncim la a deveni mai buni şi a trăi o viaţă mai bună alături de ceilalţi. Anul 2023 marchează o nouă etapă în dezvoltarea de servicii şi programe care sunt menite să facă din sănătatea mintală o prioritate pentru români”, a declarat Eugen Hriscu, medic specialist psihiatru şi co-fondator Atelier PSY.

Misiunea noii clinici râmâne aceea de a oferi sprijin psihologic şi psihiatric specializat celor aflaţi în dificultate, „beneficiarii fiind întâmpinaţi de aceeaşi profesionişti şi aceeaşi structură a serviciilor ca şi până acum, la care se vor adăuga numeroase programe, ateliere şi servicii care urmează a fi anunţate”, se mai precizează în comunicat.



 



Psihiatru (2)