Vineri, 14 mai, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” dă startul maratonului vaccinării de la Cluj-Napoca. Cei care doresc se pot imuniza fără programare la Sala Polivalentă BT Arena. Vor participa circa 600 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi.


Maratonul începe vineri, 14 mai, la ora 16.00, şi se încheie luni, 17 mai, la ora 8.00, se arată într-un comunicat al UMF „Iuliu Haţieganu”.

Timp de trei zile şi trei nopţi, atât clujenii, cât şi persoanele din alte localităţi se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, doar cu cartea de identitate. Se vor putea imuniza şi cetăţenii Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, precum şi cetăţenii străini cu şedere legală pe teritoriul României.

La Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce vor asigura un flux continuu, non-stop.

Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă la ei acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal. Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena.

Evenimentul este organizat de UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca.

„Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forţe extraordinară şi ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenţi şi cadre didactice din cadrul universităţii noastre, precum şi a personalului sanitar din spitalele clujene”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universităţii organizatoare. „Studenţii noştri au amenajat câteva puncte de informare în oraş, unde oamenii vor primi informaţii şi formularele de triaj cu care trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare. Vă aşteptăm plini de entuziasm şi cu speranţa de mai bine!”.

 

Medic