Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o hotărâre referitoare la abrogarea procedurilor de carantinare a persoanelor care sosesc în România, în contextul pandemiei.


Prin HCNSU nr.16/2022 s-a decis abrogarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022, privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, informează Agerpres

Prin HCNSU nr. 6, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea unei carantine cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România şi nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau testarea negativă RT-PCR.

Prin aceeaşi hotărâre, CNSU a stabilit la data respectivă instituirea carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacţii direcţi ai unei persoane confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi exceptarea lor de la această măsură dacă se află în perioada de 90 de zile ulterioară izolării, ca urmare a confirmării pozitive COVID-19.

 


Ginecologia (1)