Colegiul Medicilor Dolj invită specialiştii marţi, 28 februarie 2023, în Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, de la ora 13.00, la o dezbatere pe tema reducerii greşelilor medicale şi a modului în care sistemul medical românesc se raportează la ele.


Dezbaterea va reuni reprezentanţi ai conducerii Colegiului Medicilor din România, ai mediului academic din Craiova, ai societăţilor medicale profesionale, asociaţiilor de pacienţi, organizaţiilor non-guvernamentale care activează în domeniul sănătăţii, se arată într-un comunicat.

„Colegiul Medicilor consideră că este nevoie de o schimbare de paradigmă şi de o aliniere la practica internaţională pentru a crea mecanisme mai eficiente care să permită echipelor medicale să înveţe din greşeli, pentru a evita repetarea lor şi a îmbunătăţi practica medicală”, se subliniază în document.

În acest sens, Colegiul Medicilor din România şi-a propus să aducă pe agenda publică o serie de teme importante atât din perspectiva medicilor şi pacienţilor, cât şi a societăţii în ansamblu, teme strâns legate de calitatea actului medical şi de relaţia medic-pacient, se mai arată în comunicatul semnat de prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea, preşedinte al Colegiului Medicilor Dolj.

 




Medic