Colegiul Medicilor din România, prin vocea preşedintelui său, prof. univ. dr. Daniel Coriu, aduce un ultim omagiu doctorului Nicuşor Brănescu, medic primar obstetrică-ginecologie. Pasiunea, compasiunea şi devotamentul său pentru sănătatea şi bunăstarea pacienţilor vor rămâne o amintire puternică şi o moştenire valoroasă, subliniază CMR.


„Cu inimile îndurerate, transmitem cele mai profunde condoleanţe pentru pierderea dr. Nicuşor Brănescu. Suntem profund marcaţi de această veste tristă şi ne unim în durerea familiei şi a apropiaţilor în aceste momente de tristeţe şi grea încercare. Cuvintele pot părea neputincioase în faţa unei pierderi atât de mari. Dr. Nicuşor Brănescu a fost o persoană extraordinară, dedicată profesiei medicale şi iubită de pacienţi şi colegi deopotrivă. Contribuţia şi eforturile sale în comunitatea medicală vor rămâne întotdeauna vii în amintirea noastră”, se arată pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România.

„A fost o sursă de inspiraţie pentru mulţi, salvând vieţi şi aducând alinare celor aflaţi în suferinţă”, se subliniază în omagiul CMR. Pasiunea, compasiunea şi devotamentul pentru sănătatea şi bunăstarea pacienţilor vor rămâne o amintire puternică şi o moştenire valoroasă.

„În aceste momente de tristeţe, nu putem să nu reamintim impactul pe care activitatea zilnică îl are asupra fiecăruia dintre noi. Suntem suprasolicitaţi, hărţuiţi şi, de prea multe ori, fără apărare. Rezultatul: stres şi epuizare, o boală cu afectarea stării de sănătate fizice şi mentale, şi medici care recurg la gesturi fără speranţă.

Astăzi, îi aducem un ultim omagiu Dr. Nicuşor Brănescu. Acum nici o săptămână, am suferit pierderea colegei noastre din Iaşi, Dr. Carmina Schaas, care a decedat în timpul gărzii. Şi nu sunt singurele situaţii. Sunt atât de mulţi cei pe care i-am pierdut.

Profesia noastră este una nobilă, care ne permite să avem un impact semnificativ în vieţile pacienţilor noştri şi în societate. Cu toate acestea, responsabilităţile noastre crescute, resursele limitate şi cerinţele în continuă creştere ne pot aduce adesea în pragul epuizării. Stresul cronic şi epuizarea nu afectează doar bunăstarea noastră personală, ci şi calitatea îngrijirii pe care o putem oferi pacienţilor noştri. Ele pot conduce la o scădere a empatiei, la oboseală cronică şi la probleme de sănătate pe termen lung.

Instituţiile medicale şi autorităţile pot şi trebuie să se implice în gestionarea acestei situaţii care nu mai poate trena! Suntem o comunitate puternică şi suntem aici unii pentru alţii să ne sprijinim şi să facem tot posibilul pentru a produce această schimbare, pentru noi şi pentru pacienţii noştri!”, se cochide în mesaj.

Presa a relatat recent că medicul ar fi încercat să-şi ia viaţa, fiind ulterior internat în stare gravă la spitalul Elias.

 

 


Ginecologia (1)