Comisia Europeană a aprobat comercializarea Ebvallo (tabelecleucel), o nouă terapie dezvoltată Atara Biotherapeutics, pentru pacienţii cu o tumoră hematologică rară, au anunţat Laboratoarele Pierre Fabre – compania care va comercializa produsul.


Ebvallo este destinat pacienţilor cu LPT EBV+, o tumoră malignă hematologică rară, potenţial mortală. Tumora poate apărea după un transplant, când răspunsul imunitar al limfocitelor T ale pacientului este compromis din cauza imunosupresiei.

Această autorizaţie dată de Comisia Europeană reprezintă prima aprobare la nivel mondial a unei imunoterapii cu limfocite T (celulele esenţiale ale sistemului imunitar), folosind celule de la un donator, susţin reprezentanţii Pierre Fabre, citaţi AFP şi Agerpres

Compania va direcţiona activităţile de comercializare şi distribuţie în Europa pentru acest tratament, care a fost dezvoltat de laboratorul american Atara Biotherapeutics.

În Europa, Ebvallo a fost desemnat drept medicament orfan, rezervat medicamentelor pentru tratamentul bolilor rare - boli care reprezintă o ameninţare la adresa vieţii sau pot da dizabilităţi cronice.

 



Oncolog