Juriul internaţional Romanian Healthcare Awards anunţat finaliştii celei de-a doua ediţii a competiţiei, care s-a desfăşurat în perioada septembrie – noiembrie 2021. Cei 31 de membri ai juriului, din România, Bulgaria, Franţa, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda şi Danemarca au evaluat aplicaţiile la cele 7 categorii ale competiţiei din acest an.


Finaliştii au fost premiaţi, alături de laureaţii trofeelor, în cadrul ceremoniei care a avut loc pe 10 decembrie, se arată într-un comunicat.

La categoria „Echipa Medicală a Anului”, trofeul a revenit Asociaţiei Caravana cu Medici, cu proiectul „Caravana cu Medici”. Finalişti au fost Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei - cu proiectul „Echipa de îngrijiri la domiciliu HOSPICE Casa Speranţei – Un model inovativ de îngrijire comunitară a pacienţilor cu boli incurabile”, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara - cu proiectul „Toţi pentru unul, unul pentru toţi, împreună pentru pacienţi!”, Secţia Hematologie a Spitalului Clinic Colentina - cu proiectul „Semnificaţia şi implicaţiile limfopeniei în evoluţia pacientului cu COVID-19”, Unitatea Primire Urgenţe UPU – SMURD Iaşi, cu proiectul ”Terapia intensivă din Medicina de Urgenţă în faţa valurilor COVID-19”

La categoria „Spitalul Anului”, trofeul a fost decernat Fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei, cu proiectul „Spitalul HOSPICE Casa Speranţei – Un model inovativ de îngrijire a pacienţilor cu boli incurabile”. Finalişti au fost Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa - cu proiectul „Paşi spre viitor”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa -  cu proiectul „Solidaritate în o sută de zile – renovare prin donaţii şi voluntariat” şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău -  cu proiectul „Compartiment Ventilaţie Noninvazivă – model modern de management pre-terapie intensivă al pacienţilor cu COVID-19”

La categoria „Medicul Anului”, trofeul i-a revenit doctorului Theodor Cebotaru, medic primar chirurgie cardiovasculară, şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Monza, cu proiectul „Intervenţii chirurgicale minim invazive pe cord”. Finalişti au fost Camelia Bănuţ, medic primar pediatru şi medic specialist endocrinologie în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca - cu proiectul „Diagnosticul şi tratamentul supraponderii şi obezităţii la copil în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2”, Raluca Cornean, medic specialist hematolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa - cu proiectul „Reabilitarea Compartimentului de Hematologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa” şi Gabriel Mitroi, medic primar Obstetrică şi Ginecologie, fondatorul şi coordonatorul „Centrului de Endometrioză Bucureşti” -  cu proiectul „Centrul de Endometrioză Bucureşti”.

La „Proiectul de Cercetare al Anului”, trofeul categoriei şi grantul de 10.000 de euro oferit de partenerul competiţiei Bristol Myers Squibb a revenit Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, cu proiectul „Dezvoltarea de pachete software pentru biotipărirea tridimensională a modelelor tumorale pentru cercetări oncologice şi validarea experimentală a acestora”. Finalişti au fost Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca -  cu proiectul „TROFOSTEM: Evaluarea efectului gonadotrofinei corionice umane în transplantul de celule stem ca nouă metodă de stimulare a mobilizării pretransplant”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi - cu proiectul „Evaluarea pe termen lung a riscului cardiovascular la pacienţii cu CKD în urma bolii SARS-CoV-2 (CARDIO SCARS IN CKD)”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti -  cu proiectul „ENVISION H2020 Sistem digital inteligent tip Plug-and-play pentru supravegherea în timp real a pacienţilor COVID-19 şi luarea deciziilor inteligente în terapie intensivă” şi Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti – Facultatea de Medicină - cu proiectul „Sistem de diagnosticare precoce a şocului septic prin explorarea neinvaziva a microcirculaţiei orale”.

Trofelul „Inovaţia Medicală a Anului” a revenit CardioMedive, cu proiectul “CardioMedive”.

Finalişti au fost Calitakropolis -  cu proiectul „Soluţia Digitală MediQapp Versiunea 5.0 conectează personalizat E-Sănătate şi E-Învăţare”, Xvision -  cu proiectul „XVision” şi WOLF-e ROBOTICS - cu proiectul „WOLF-e ROBOTICS: Tehnologie & Inovaţie pentru Revoluţionarea Standardelor Dezinfectării”.

Trofelul categoriei „Campania Medicală a Anului” a fost acordat Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, cu proiectul „Împreună redăm normalitatea – Maratonul Vaccinării Ediţia Bucureşti”. Finanişti au fost Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) - cu proiectul „Campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19 – ÎMPREUNĂ ÎNVINGEM PANDEMIA”, Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei - cu proiectul „Cancerul nu stă la distanţă”, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara -  cu proiectul ”Împreună pentru viitor!” şi Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu -  cu proiectul „Săptămâna Antifumat: Renunţarea la fumat salvează vieţi”.

La categoria „Calitatea Serviciilor Medicale şi Siguranţa Pacientului”, trofeul a fost acordat Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, cu proiectul „Împreună pentru viaţă!”. Finalişti au fost Consiliul Judeţean Sibiu -  cu proiectul „Dezvoltarea PORTALULUI MEDICAL la nivelul judeţului Sibiu”, Societatea Română de Hematologie - cu proiectul „Creşterea calităţii serviciilor medicale acordate pacientului cu hemofilie şi înfiinţarea unui registru naţional de hemofilie şi tulburări de coagulare în România”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa - cu proiectul „Calitatea serviciilor medicale şi siguranţa pacientului neurochirurgical. Limitarea sechelelor postoperatorii pentru pacienţii cu tumori cerebrale” şi Spitalul de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe -  cu proiectul „Utilizarea implantelor cranio-faciale personalizate în reconstrucţia traumatismelor şi ablaţiilor osoase în patologia oncologică a capului”.

Competiţia Romanian Healthcare Awards este organizată de Spaţiul Medical şi BORO Communication este un eveniment de recunoaştere a inovaţiei şi a excelenţei din domeniul sănătăţii, se mai arată în comunicat.

 

Medic