Artişti români şi străini vor urca pe scena Ateneului Român, în cadrul unui concert caritabil de strângere de fonduri destinate bebeluşilor suferinzi. Campania „Grijă pentru nou-născuţi” are drept scop achiziţionarea unui sistem de livrare a oxidului nitric.


Ateneul Român devine „epicentrul speranţei” pentru zeci de bebeluşi suferinzi, internaţi la Secţia de neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, se arată pe site-ul Fundaţiei Ringier.

La data de 11 aprilie, Alina Sorescu, Marcel Pavel, Paula Seling, soprana Silvia Micu, tenorul Vlad Miriţă, membrii corului bisericesc Armonia şi orchestra Valahia - sub bagheta dirijorului Matthew Freeman, vor urca pe scenă. Ei vor ajuta la strângerea celor 35.000 de euro necesari achiziţionării unui modern sistem de livrare a oxidului nitric, vital pentru nou-născuţii internaţi la secţia ATI a spitalului bucureştean.

 

Echipamente medicale vitale

În fiecare an, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Marie Sklodowska Curie”, din Capitală, ajung aproximativ 40-50 de micuţi pacienţi, nou-născuţi care suferă de hipertensiune pulmonară, dar şi de alte boli grave. Echipa condusă de medicul Cătălin Cîrstoveanu are nevoie de echipamente medicale vitale bebeluşilor bolnavi.

Sensibilizată de dramele acestor micuţi pentru care clipa scursă are valoarea unei vieţi, cântăreaţa Alina Sorescu s-a implicat în organizarea concertului de la Ateneul Român.

Biletele pot fi achiziţionate accesând site-ul Concert Caritabil Pascal, zonă virtuală în care este disponibilă şi o hartă interactivă a sălii unde sunt prezentate locurile libere, cele ocupate şi preţurile.

 

Un bilet, o viaţă salvată

„Cu numai un bilet, viaţa unui nou-născut aflat în mare suferinţă poate fi salvată!”, se subliniază în comunicat.

În cadrul campaniei campaniei umanitare „Grijă pentru nou-născuţi”, iniţiată de Fundaţia Ringier România, s-au strâns până cum circa 16.000 de euro, adică jumătate suma necesară achiziţionării sistemului performant de livrare a oxidului nitric, vital bebeluşilor bolnavi.

Evenimentul se desfăşoară la puţin timp timp după ce Fundaţia iniţiatoare a lansat licitaţia unor obiecte care au aparţinut unor personalităţi artistice şi sportive din România. Prin Casa de licitaţii „Alis” din Bucureşti, s-au cumpărat un nai al lui Gheorghe Zamfir, cu semnătura virtuozului încrustată pe instrumentul muzical, şi o rachetă ce aparţinut fostului tenisman Ilie Năstase. Cei 5.800 de lei au intrat în conturile fundaţiei.





Pediatru