Asociaţia SAMAS organizează în luna noiembrie, la Bucureşti, simpozionul anual “Factori de Mediu versus Sănătatea Perinatală.”

În 24 şi 25 noiembrie, profesioniştii din domeniu, medici, asistenţi şi moaşe sunt invitaţi la Bucureşti pentru a dezbate asupra celor mai grave riscuri ce pot periclita sănătatea perinatală, dar și pentru a afla care sunt cele mai accesibile și eficiente soluții.

Invitat special din Olanda, dr. Belinda Van't Land, cercetător şi medic imunolog, va dezvolta tema influenţelor imunologice ale nutriţiei în primele 1000 de zile de viaţă.  Sesiunile dedicate dermatologie vor aborda problematica dermatitei atopice la sugari şi manifestări ale bolilor alergice în primul an de viaţă. Prof. dr. Agripina Rascu, din partea Societăţii Române de Medicina Muncii, va aduce în discuţie riscurile profesionale din perioada prenatală; sesiunea “Modalităţi de abordare a părinţilor cu copii prematuri” este dedicată asistenţilor şi moaşelor.

Participarea la simpozion este răsplătită cu puncte EMC prin Colegiul Medicilor şi prin Ordinul Moaşelor şi Asistenţilor Medicali.

Conferinţa este organizată de Asociația SAMAS în parteneriat cu Societatea Română de Medicina Muncii, Cluj Public Health School din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din cadrul Primăriei Municipiului București.

Între 2013 şi 2016, Asociaţia SAMAS a organizat cursuri pentru 9300 de mame, în 20 de oraşe, iar 210.000 de mame au beneficiat de consultanță perinatală. Asociația oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Activitatea educatorului SAMAS este inspirată din modelul occidental de educație și sprijin al gravidelor și proaspetelor mame.

 

Pentru înscrieri și programul conferinței.