Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici. Este al cincilea imobil construit cu scopul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale.


Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, la evenimentul de predare a locuinţelor, că spitalul din Miercurea Ciuc se afla în pericol să fie închis, din cauza lipsei de specialişti, iar prin derularea acestui proiect situaţia s-a normalizat, informează Agerpres.

„Acest efort pe care îl facem anual ne va ajuta sa întărim capacitatea personalului de specialitate din spitalul judeţean şi merită să continuăm pentru că vrem să întărim serviciile medicale şi să oferim siguranţă cetăţenilor din judeţul Harghita. Obiectivul nostru este să oferim toată gama de servicii, şi cu această echipă vom reuşi”, a declarat Borboly Csaba.

El a mai precizat că pe parcursul proiectului au existat unele piedici cauzate de întârzierea realizării de către furnizorul de gaz a racordării la reţea, astfel că, deşi imobilul fusese finalizat în 2020, branşamentul la reţeaua de gaze s-a făcut în februarie 2022, procesul de avizare şi montare prelungind data predării locuinţelor.

Valoarea investiţiei realizată de Consiliului Judeţean Harghita este de 1,2 milioane de lei. Beneficiari sunt patru tineri medici, trei dintre ei originari din judeţul Harghita şi unul dintre ei din Galaţi.

Specializările acestora sunt în urgenţă pediatrică, chirurgie pediatrică, chirurgie vasculară şi ortopedie.

Directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc, Stekbauer Zsombor, a mulţumit conducerii consiliului judeţean pentru sprijinul acordat în efortul spitalului de a atrage tineri specialişti, locuinţele de serviciu fiind un real ajutor pentru medicii care doresc să se stabilească în localitate, împreună cu familiile lor.

Sursă foto: Facebook Borboly Csaba





Medic