Compania Alevia anunţă retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi, care a precizat că în compoziţia carbonatului de calciu şi carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare.


„Alevia a respectat toate procedurile şi normele de siguranţă în vigoare pentru producţia de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia”, se arată într-un comunicat. Retragerea se aplică numai pentru loturile de produse din lista de aici.

Compania colaborează în prezent atât cu autorităţile competente, cât şi cu partenerii comerciali, pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare.

Persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10 septembrie a.c.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania, pentru a verifica dacă este depăşită limita legală de oxid de etilenă.

„Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noştri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate”.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme.

 

Farmacist