Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea nr. 84 privind aprobarea solicitării de asistenţă internaţională, pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID -19.


Solicitarea de asistenţă internaţională se face prin intermediul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre), se arată într-un comunicat.

Prin această hotărâre se propune solicitarea de asistenţă internaţională constând în produsele medicale, respectiv imunomodulatorul tocilizumabum şi concentratoare de oxigen de 10 litri.

Transportul medicamentelor şi echipamentelor puse la dispoziţie prin intermediul EADRCC se va asigura, după caz, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General de Aviaţie sau Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ori de către Ministerul Apărării Naţionale, la solicitarea Departamentului, se mai arată în Hotărâre.

 

Alergologia