Cei care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID se pot imuniza cu cea de-a treia doză începând de marţi, 28 septembrie 2021, la centrele de la Romexpo, Bucureşti. Sunt aşteptate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din domeniul asistenţei sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare.


Cea de-a treia doză de vaccin poate fi administrată la liber, fără o programare prealabilă, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1. Serurile folosite sunt doar cele pe bază de ARN mesager.

Persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech sau Moderna. Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai 2021, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze, continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID.

Centrele de vaccinare de la Romexpo sunt deschise în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8.00 - 20.00.

           

Ginecologia (1)