Şase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor ajunge în 14 judeţe din România şi vor asigura consultaţii medicale direct în comunitate, oferind astfel şansa de a depista la timp afecţiuni care pun viaţa în pericol.


„Caravana de Sanatate” a Crucii Roşii Române a fost lansată la Romexpo Bucureşti, se arată pe pagina de Facebook a organizaţiei umanitare. La eveniment au participat  Excelenţa Sa Laurence Auer, Ambasadorul Franţei în Romania, dr. Tiberius Marius Brădăţan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Camelia Şucu, preşedintele Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române,  Hicham M’ghafri, delegat în domeniul sănătăţii pentru Crucea Roşie Franceză în România, Youness Rahoui, seful delegaţiei Comitetului Internaţional de Cruce Roşie în România, Emilie Goller, şeful delegaţiei în România a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, parteneri, voluntari şi beneficiari ai programului.

 

Consultaţii medicale în comunitate

Şase cabinete medicale mobile dotate cu echipamente performante vor ajunge în 14 judeţe din România şi vor asigura consultaţii medicale direct în comunitate, oferind astfel şansa de a depista la timp afecţiuni care pun viaţa în pericol. În funcţie de analiza de nevoi din fiecare comunitate, o echipă multidisciplinară formată din medici specialişti, asistenţi medicali şi voluntari ai Crucii Roşii Române vor evalua starea de sănătate a beneficiarilor prin analize medicale de bază şi vor oferi consultaţii de medicină generală, pediatrie, ginecologie, optică medicală, stomatologie, precum şi alte specializări, se precizează.

 

Centre de promovare a sănătăţii

La eveniment au rostit alocuţiuni preşedintele Crucii Roşii Române Camelia Şucu, ambasadorul Republicii franceze în România E.S. Laurence Auer, secretarul de stat în ministerul sănătăţii dr. Tiberius Marius Brădăţean, directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, informează Agerpres.

Managerul proiectului, Raluca Buzea, a spus că proiectul începe în luna iunie în judeţul Galaţi şi a exprimat speranţa ca iniţiativa să fie utilă pentru aproximativ 14.000 de cetăţeni ucrainieni şi peste 9.000 de cetăţeni români.

Până la finalul proiectului, în luna august 2024, echipa Crucii Roşii Române va ajunge în judeţele Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Braşov, Sibiu şi Cluj.

În paralel cu cabinetele medicale mobile, Crucea Roşie Română a înfiinţat centre de promovare a sănătăţii în cinci judeţe - Braşov, Bucureşti Constanţa, Iaşi şi Satu Mare. Acestea oferă servicii medicale primare şi asistenţă psihosocială, adresând nevoile complexe ale comunităţilor şi contribuind la îmbunătăţirea stării de sănătate a acestora, se subliniază în postarea de pe Facebook.

Parteneri în proiect sunt Crucea Roşie Franceză, Actions Santé Femmes, Optica Inimii Oltenia, Asociaţia Merci Charity.

Sursă foto: Facebook Crucea Roşie Română




Medic