Solicitarea pentru cursurile de prim ajutor a venit din partea Asociaţiei Nevăzătorilor Vrancea, ca urmare a unei experienţe pozitive pe care membrii ei au avut-o în urmă cu câteva luni, în cadrul unui alt program organizat de Crucea Roşie Română.


De la cursul de prim ajutor, persoanele cu deficienţe de vedere au plecat cu câteva noţiuni de bază foarte importante, carele-ar putea fi utile în viaţa de zi cu zi, a declarat, pentru Agerpres, Anca Hăineală, voluntar al Crucii Roşii Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Nevăzătorilor Vrancea, pe viitor se doreşte organizare unor astfel de cursuri pentru toate persoanele cu deficit de vedere care doresc să îşi însuşească noţiuni de prim ajutor.

„Anul acesta am participat, la Bucureşti, la un curs de dezastre -  având în vedere că suntem într-o zonă seismică - , organizat de Asociaţia Nevăzătorilor din România, în colaborare cu Crucea Roşie Română. Pentru însoţitori a fost organizat şi un curs de prim ajutor, dar, din păcate, organizatorii nu erau pregătiţi şi pentru un curs de prim ajutor pentru cei cu probleme de vedere, astfel că ne-am adresat Crucii Roşii Vrancea”, a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Vrancea, Dorina Nanu.

În Asociaţia Nevăzătorilor Vrancea sunt înscrise circa 400 de persoane.





ORL