Limfedem România și Pharma One organizează în perioada 04-09 decembrie, la HOSPICE Casa Speranței București, cursul intensiv Managementul Tratamentului Limfedemului.

Cursul de șase zile (luni-sâmbătă) va fi susținut de prof. dr. Adriana Sarah Nica, Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, și dr. Alexandra Rovnaya, medic specialist, trainer acreditat de Institutul Foeldi, Germania, în tratamentul edemului limfatic.

Cursul se adresează specialiștilor în domeniul medical: medici (medicină sportivă, medicină de recuperare, ortopedie, traumatologie, oncologie, reumatologie), fiziokinetoterapeuți și balneofiziokinetoterapeuți, kinetoterapeuți, fizioterapeuți (școală postliceală) sau studenți ai facultăților din domeniu.

Preţul pentru cele şase zile de curs este de 2300 lei, locurile fiind limitate, iar grupurile de minim trei persoane din cadrul aceleiași companii beneficiază de un discount de 15%.

Totodată, cursul urmărește formarea specialiștilor în domeniu, conform modelului de predare al Institutului Foeldi din mai multe țări europene. Tematica cursului include: drenaj limfatic manual, terapia prin compresie complex, bandajare compresivă și posturare, bandajarea limfatică cu benzi kinesiologice, tehnici de utilizare pentru îmbrăcămintea compresivă - RTW (ready to wear) și CM (custom made) garment.

Specialiștii vor obține cunoștințele teoretice și abilitățile practice necesare pentru a aplica eficace și efectiv drenajul limfatic manual și terapia decongestivă în cazuri patologice, cum ar fi: cancerul de sân (limfedemul apărut la nivelul membrului superior, după mastectomii), cancerele ginecologice (limfedem la nivelul pelvisului sau al membrului inferior), după intervenții în afecțiuni de prostată, afecțiuni posttraumatice de membru superior sau inferior cu edem cronic, după intervenții chirurgicale cu evidarea ganglionilor etc.

 

Pentru mai multe detalii despre agenda cursului sau înscriere: limfedemromania@gmail.com sau telefonic: Andreea Alexe - 0731 040 436.