Primăria Capitalei a implementat unul dintre proiectele declarate câştigătoare de bucureşteni în cadrul procesului de bugetare participativă: o suprafaţă de 9.000 mp din curtea Spitalului Theodor Burghele au fost transformată în grădină terapeutică.


Într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Bucureşti este citat viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu: „Am transformat 9000 mp din curtea Spitalului Theodor Burghele în grădină terapeutică, o oază verde în care pacienţii să poată trece mai uşor peste boală. Acesta a fost proiectul cel mai votat de bucureşteni în cadrul programului de bugetare participativă al PMB din 2021 şi a devenit de acum realitate”.

Grădina a fost dotată cu mobilier urban nou şi funcţional, alei elegante, pergole, foişor, stâlpi de iluminat alimentaţi de panouri solare şi sistem automat de irigaţii. „Vegetaţia a fost deja plantată şi, cu îngrijire atentă, va înfrumuseţa şi mai mult acest spaţiu generos”, a arătat viceprimarul.

Bugetul alocat de Primăria Municipiului Bucureşti pentru realizarea proiectului s-a ridicat la 500.000 de lei, bani alocaţi în bugetul ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Instituţia este cea care s-a şi ocupat direct de implementarea proiectului.

„Astfel de spaţii pentru relaxare există deja la majoritatea spitalelor din ţările occidentale către care tindem, iar beneficiile pentru calitatea vieţii pacienţilor sunt demonstrate de numeroase studii internaţionale”, a punctat Horia Tomescu.

Spitalul universitar „Prof. Dr. Theodor Burghele” tratează anual zeci de mii de pacienţi, fiind specializat în intervenţii urologice complexe, endoscopii digestive superioare şi inferioare, explorări cardiologice, tratamente oncologice în regim de spitalizare de zi şi investigaţii imagistice.




Psihiatru (2)