Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat, cu ocazia întâlnirii cu o delegaţie a OMS, că peste 92% din persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit nu erau vaccinate. El a subliniat că imunizarea este singura armă şi că este inacceptabil ca un medic să transmită public mesaje eronate, care ating grav sănătatea publică.


Daniel Coriu a avut o întâlnire cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aflată în vizită în România, informează Agerpres.

„Este singura armă pe care o avem, prezentarea acestor dovezi ştiinţifice. Să nu obosim să explicăm, să aducem în faţa comunităţii dovezile ştiinţifice. (...) Din decesele raportate în ultima perioadă, peste 92% din persoane erau nevaccinate. (...) Vaccinul protejează, nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă uşoară de boală, vom trece foarte uşor şi sistemul medical nu va fi sub presiune”, a explicat Coriu.

Medicii ar trebui responsabilizaţi, a adăugat preşedintele CMR.

„Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să transmită mesaje eronate care ating grav sănătatea publică. Faţă de aceşti colegi noi trebuie să avem o atitudine fermă, dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiativă legislativă”, a afirmat Daniel Coriu.

Directorul pentru Situaţii de Urgenţă al OMS Europa, Dorit Nitzan, a declarat, la rândul său, că încheierea pandemiei de COVID-19 depinde de fiecare persoană.

„Acest lucru este în mâinile noastre, este în mâinile românilor, în mâinile fiecărei persoane din lume. Noi decidem. Când vrem să se termine, se va termina. Dar trebuie să acţionăm”, a afirmat Nitzan.

Ea a îndemnat la imunizarea împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, adăugând că următoarea mutaţie ar putea afecta mai mult copiii.

„Trebuie să fim atenţi. Fiecare viaţă contează. Suntem aici să salvăm vieţi şi să salvăm vieţile generaţiilor viitoare. (...) Este un război global cu pandemia”, a spus reprezentatul OMS.

Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor din România

 

Alergologia