Vaccinul dezvoltat de Moderna împotriva variantei Omicron va intra în etapa testelor clinice în următoarele săptămâni, iar specialiştii companiei estimează că vor transmite datele medicale autorităţilor cu rol de reglementare în luna martie.


„Vaccinul este finalizat în această perioadă... ar trebui să intre în testele clinice în săptămânile următoare. Sperăm ca în luna martie să avem datele necesare pentru a le transmite autorităţilor cu rol de reglementare, pentru a pune la punct următorii paşi”, a declarat CEO-ul grupului american, Stéphane Bancel, citat de Reuters şi Agerpres.

Moderna dezvoltă şi un vaccin monodoză care combină doza booster a vaccinului anti-COVID cu vaccinul său experimental împotriva gripei.

Potrivit declaraţiilor făcute de Stéphane Bancel, în cel mai bun scenariu, vaccinul combinat COVID-antigripal ar putea deveni disponibil în toamna anului 2023, în anumite ţări.

„Obiectivul nostru este să putem să avem un singur booster anual, pentru a nu ne confrunta cu acele probleme legate de acceptabilitate din partea oamenilor care nu vor să facă două-trei vaccinuri în fiecare iarnă”, a declarat Bancel.

 

Alergologia