Realizarea de teste într-o fază timpurie a epidemiei şi media scăzută de vârstă a pacienţilor contagiaţi sunt doi posibili factori ai ratei scăzute de mortalitate în Germania ca urmare a coronaviruslui, consideră Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI), potrivit Jakarta Post.

„Sunt întrebat frecvent despre motivele ratei scăzute de mortalitate în Germania comparativ cu alte ţări. Adevărul este că nu ştim clar de ce, dar există factori care pot explica acest lucru", a declarat Lothar Wieler. Acesta consideră că, în Germania, testele au început în faza timpurie a epidemiei, ceea ce a permis indentificarea multor cazuri uşoare. În al doilea rând, mai spune acesta, mulţi dintre cei infectaţi au fost oameni tineri, în rândul cărora indicele de mortalitate este mai mic.
Media de vârstă a persoanelor contagiate în Germania este de 54 de ani, în timp ce media de vârstă a persoanelor decedate este, în general, de 81 de ani.
Totuşi, oamenii de ştiinţă avertizează că Germania se află încă în fază timpurie a epidemiei, iar numărul deceselor ar putea creşte în următoarea perioadă.
În Germania, potrivit ultimelor date, există 31.554 de cazuri confirmate. Incidenţa este de 38 de contagieri la fiecare 100.000 de locuitori, deşi în acest caz există diferenţe regionale. Numărul deceselor a ajuns la 149.