Şcoala Internaţională de Imagistică cu Aplicaţii în Medicină (SSIMA) 2019, eveniment excepţional, ce se va desfăşura, în perioada 16-20 septembrie 2019, la Bucureşti, îşi propune să aducă profesioniştii din MedTech la acelaşi nivel informaţional cu vorbitori de clasă mondială. Printre aceştia se numără prof. Alejandro Frangi, prof. Wiro Niessen şi prof. Dave Hawkes.

SSIMA este cea mai mare şi mai prestigioasă şcoală de vară din Europa de Est, datorită prezenţei la eveniment a unor experţi de talie mondială, cu o experienţă îndelungată în domeniile în care activează. În jur de 120 de participanţi sunt aşteptaţi la SSIMA 2019, unde vor primi informaţii de ultimă oră din domeniul Inteligenţei Artificiale (IA) şi cel al învăţării profunde (Deep Learning).

  • Astfel, SSIMA 2019 va debuta cu o zi de seminar despre Deep Learning. Participanţii vor înţelege ce este acest concept, cum îl pot crea şi aplica? Vorbitor este profesorul Bart Romeny, distins conferenţiar EMBS (Engineering in Medicine and Biology Society).

Orele dimineţii vor fi dedicate tuturor participanţilor, urmând ca după-amiază să se desfăşoare sesiuni separate pentru SSIMA: Med şi SSIMA:Tech.

În a doua şi a treia zi, la SSIMA:Tech, vor fi prezentate tutoriale despre subiecte de actualitate, precum imagistică cantitativă, modelarea computaţională, RMN şi tehnici optice, Big Data şi instruire nesupravegheată, dezvoltare RMN şi programare IA cu TensorFlow.

  • În a doua şi a treia zi în cadrul SSIMA: Med, vor avea loc discuţii şi sesiuni practice despre IA, dar vor fi prezentate şi informaţii medicale, şi aplicaţii practice din domeniul segmentării, robotocii sau datelor radiomice.
  • A patra zi este dedicată interacţiunilor oficiale ale celor două comunităţi participante, respectiv cea medicală şi cea a inginerilor.    

Cina de gală, din seara de joi, este găzduită de minunata clădire în stil clasic a Academiei Române de Ştiinţe. Şi, datorită faptului că, în acea perioadă, va avea loc binecunoscutul Festival Internaţional „George Enescu”, participanţii se vor bucura de un spectacol special al Cameratei Regale, ce îi va încânta înainte şi pe parcursul cinei.

Modulul SSIMA:Tech, dedicat cercetătorilor, doctoranzilor şi masteranzilor,  cuprinde conferinţe specializate şi oferă din abundenţă interacţiune cu vorbitorii. Evenimentul reprezintă pentru participanţi o ocazie ideală pentru a se informa, pentru a face schimb de idei şi pentru a găsi noi parteneri în vederea unor colaborări.

Modulul SSIMA:Med, special pentru medici radiologi şi alţi experţi clinici, oferă conferinţe specializate pe aplicaţii, situaţii critice de performanţă şi probleme legale.  Trei binecunoscuţi vorbitori (profesorii Frangi, Niessen şi Hawkes), care au construit un institut de mari dimensiuni, vor vorbi despre primii lor paşi în acest domeniu, dar şi despre ce le-a adus succesul. De asemenea, în cadrul evenimentului, vor avea loc sesiuni practice/demonstraţii speciale, iar pentru companii şi start-up-uri va exista o zi întreagă dedicată practicii, recrutării de personal şi explorării posibilelor parteneriate în afaceri.